Підсумки двох тижнів роботи “Школи юного правника” – 2023

10.04.2023 | 13:24

Проєкт “Школа юного правника” – 2023 тільки-но розпочав свою роботу, а ми вже готові поділитися з вами підсумками двох тижнів занять!

Варто розпочати підсумовування з проведених лекцій від викладачів юридичного факультету на актуальні та цікаві для майбутніх абітурієнтів теми:

1. Першою відбулася лекція з кримінального права на тему “Особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх” від декана юридичного факультету, професора Володимир Бурдіна.

2. Лекцію з конституційного права на тему “Президент України і його місце в системі поділу влади” провів заступник декана, доцент Віталій Чорненький.

3. Лекційне заняття з ІТ-права на тему “Штучний інтелект в діяльності юриста” прочитав завідувач Юридичної клініки, асистент кафедри інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права, PhD Максим Суханов.

Хорошою традицією Школи юного правника стало запрошувати юристів-практиків, аби слухачі мали змогу поставити будь-які запитання представникам юридичних професій та послухати їхні історії становлення.

Одним із запрошених гостей був Віктор Дейнека, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації у Львівській області.
Завдяки пану Віктору слухачі дізнались про особливості роботи судової системи в умовах воєнного стану та секрети професійного успіху юриста.
Координатором зустрічі була заступниця декана, доцент Марта Мочульська.

До Проєкту приєдналась Тетяна Лузан, національна співкоординаторка кластеру з питань захисту при місії УВКБ ООН в Україні.
Пані Тетяна розповіла про забезпечення захисту та дотримання прав внутрішньо переміщених осіб, біженців, осіб без громадянства, а також про зменшення ризику технологічних катастроф.

Окрім того, у навчальному плані ШЮП передбачені практичні заняття.
Наші слухачі вже змогли випробувати свої сили та розв’язали непрості фабули з кримінального права.
До того ж ознайомилися з правилами кримінально-правової кваліфікації спільно з консультантами Юридичної клініки.

Зважаючи на те, що заняття відбуватимуться до кінця травня 2023 року, – це лише проміжний варіант звіту діяльності Школи.
Проте запевняємо, що координатори Проєкту готують багато пізнавальних зустрічей та занять!