Перемоги студентів факультету

06.05.2021 | 18:38

Пишаємось досягненнями студентів-правників!

Двоє студентів юридичного факультету здобули перше місце, одна студентка друге і двоє – третє місце на всеукраїнських конкурсах наукових робіт, що відбулися у квітні 2021.  Ще дві студентки здобули перше місце на конкурсі-стажуванні у межах IV International Scientific Congress Society of Ambient Intelligence 2021.

Всеукраїнські конкурси наукових робіт

1 місце (диплом І-го ступеня) здобули:

Ірина ГОРОХІВСЬКА із темою дослідження: «Охорона прав інтелектуальної власності у сфері індустрії моди» – у 2-му турі всеукраїнського конкурсу наукових робіт, який відбувся в Національному юридичному університеті «Одеська юридична академія».

У своїй роботі студентка дослідила поняття фешн-права, правовий статус суб’єктів правовідносин та правовий режим об’єктів охорони у сфері моди, питання форм та способів захисту у країнах прецедентної та континентальної правової системи, а також проблеми правового регулювання відносин у фешн-індустрії. Робота заслужено зайняла перше місце, адже українське законодавство не встигає за стрімким розвитком креативної індустрії та її трендами, а відтак захист права інтелектуальної власності у фешн-індустрії є актуальним питанням для дослідження.

Робота виконувалася під керівництвом асистента Максима Суханова.

Олег Голєв  із темою дослідження «Розуміння людської гідності у рішеннях Конституційного Суду України та Європейського Суду з прав людини» – у 2-му турі всеукраїнського конкурсу наукових робіт, який відбувся в Запорізькому національному університеті.

У свої роботі автор дослідив розуміння людської гідності у рішеннях Конституційного Суду і Євросуду та виявити спільні і відмінні підходи до її тлумачення. З цією метою студент порівняв доктринальні підходи до розуміння людської гідності у практиці Конституційного Суду та Євросуду, а також дослідив та порівняв позиції Конституційного Суду та Євросуду щодо практичних аспектів охорони та захисту людської гідності.

Робота виконувалась під керівництвом професора Олени БОРИСЛАВСЬКОЇ.

2 місце (диплом ІІ-го ступеня) здобула

Ярина Нечипокук із темою дослідження: «Інститут конституційної скарги в Україні: проблеми запровадження та функціонування» – у 2-му турі всеукраїнського конкурсу наукових робіт, який відбувся в Запорізькому національному університеті.

У роботі проаналізовано правове регулювання конституційної скарги в українському законодавстві. З’ясована статистика прийнятності та неприйнятності конституційних скарг за останні роки; проведений аналіз рівня обізнаності з функціонуванням інституту конституційної скарги в Україні. Авторка звернула увагу, на низький рівень ознайомленості громадян з функціонуванням інституту конституційної скарги. Запропоновано шляхи покращення статистики неприйнятності.

Зокрема, студенткою створено чат-бот «Перевірка конституційної скарги» у месенджері «Телеграм», яким, може скористатись як суб’єкт подання конституційної скарги, так і будь-хто інший, хто бажає переглянути вимоги до конституційної скарги у зручному форматі.

Робота виконувалась під керівництвом професора Олени БОРИСЛАВСЬКОЇ.

3 місце (диплом ІІІ-го ступеня) здобули:

Назарій МАТВІЇВ із темою дослідження: «Державне фінансування політичних партій в Україні» – у 2-му турі всеукраїнського конкурсу наукових робіт, який відбувся в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого.

У своїй роботі студент вивчив досвіду інших країн, визначив можливості, доцільність та реальність його застосування в Україні, проаналізував чинне законодавства України та його реальний вплив на суспільні відносини. На основі аналізу матеріалів автор сформулював висновки щодо ухвалення раціонального-аргументованого та оптимального рішення, яке дозволить покращити дотримання демократичних цінностей та принципів парламентаризму в Україні.

Робота виконувалася під керівництвом доцента Олега ІЛЬНИЦЬКОГО.

Алісія ДЕРЕВ‘ЯНКО із темою дослідження: «Ґендерно-обумовлене насильство: проблеми кримінально-правового захисту людини» – у 2-му турі всеукраїнського конкурсу наукових робіт, який відбувся в Національному авіаційному університеті.

У роботі сформовано єдине розуміння понятійного апарату ґендерно-обумовленого насильства та виокремлено основні проблеми в забезпеченні правового захисту потерпілих осіб, а також запропоновано основні кроки для вирішення проблем притягнення до кримінальної відповідальності за ґендерно-обумовлене насильство.

Робота виконувалася під керівництвом доцента Ірини СЕНЬ.

Анна ГАБА із темою дослідження: «Цивільно-правові аспекти права на трансплантацію» – у 2-му турі всеукраїнського конкурсу наукових робіт, який відбувся в Одеській юридичні академії.

Студентка дослідила місце права фізичної особи на трансплантацію в системі особистих немайнових прав, проаналізувала правовий режим об’єктів та правовий статус суб’єктів трансплантації, описала проблеми правового регулювання окремих видів трансплантації, а саме використання штучних та клонованих органів, фетальних матеріалів, а також вирощення органів із застосуванням стовбурових клітин.
Робота виконувалась під керівництвом доцента Наталії КВІТ.

Конкурс-стажування IV International Scientific Congress Society of Ambient Intelligence 2021

1 місце

15-16 квітня 2021 року у місті Кривий Ріг відбувся ІІ етап есе конкурсу-стажування у межах IV International Scientific Congress Society of Ambient Intelligence 2021 у якому взяла участь команда Лабораторії практичного права «Юридична клініка» ЛНУ імені Івана Франка у складі студенток 4-го курсу Анастасії Тихоньокої та Софії Буній.

Зайнявши 1 місце у змаганнях наша команда отримала сертифікати на проходження міжнародного студентського стажування “Corruption and its ifluence on Human Rights” 30 год (1 ECTS кредит), а також Сертифікат на проходження оплачуваної програми  стажування “GoPro” за правовим напрямом на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Щиро вітаємо наших студентів з перемогою й бажаємо нових успіхів у всіх планах і починаннях, нехай супроводжують яскраві творчі перемоги, а наукова діяльність приносить задоволення й видатні результати!