Новини кафедри кримінального процесу і криміналістики

20.04.2023 | 11:53

18 квітня на кафедрі кримінального процесу і криміналістики відбувся кафедральний науковий семінар, на якому було обговорено дисертацію Тараса Сеника на тему: ”Відкладення судового розгляду у кримінальному провадженні” ( науковий керівник проф. Назар Бобечко; рецензенти: доценти Марта Мазур і Микола Багрій), подану на здобуття наукового ступеня доктора філософії у галузі права. Дисертантом були викладені основні елементи дисертаційного дослідження, проблеми практичного втілення процедури відкладення судового розгляду, зарубіжний досвід  а також запропоновані пропозиції вдосконалення процедури у національному процесуальному законодавстві.

Cвоєю чергою, рецензенти: доценти Марта Мазур і Микола Багрій, звернули увагу на окремі дискусійні питання дисертаційного дослідження та власне бачення їх вирішення. У ході дискусії із дисертантом низка таких зауважень була ним сприйнята. Як наслідок обговорення було прийняте рішення рекомендувати дисертаційне дослідження до захисту.

Також відбувся виступ із науковою доповіддю аспірантки кафедри Юлії Конюшин на тему: “Навідні запитання у кримінальному провадженні: окремі загальнотеоретичні та правові аспекти”. Були представлені основні ідеї майбутнього дисертаційного дослідження та обґрунтування концепції. У процесі обговорення було позитивно оцінено наявний науковий доробок та запропоновані до дослідження  додаткові наукові джерела.