Наші випускники за кордоном

23.09.2021 | 16:42

Вивчення навчальних дисциплін цивілістичного циклу дозволяє студентам продовжити навчання в магістратурі в провідних навчальних закладах Європейського Союзу. Навчання в магістратурі за спеціалізацією «Міжнародний комерційний арбітраж» завершив випускник нашого факультету цивілістичної спеціалізації в університеті ФРН Ігор Мурин. В даний час успішно навчається за спеціалізацією «Міжнародний комерційний арбітраж» в Лондонському університеті випускниця магістратури 2020 року Анастасія Шевчук, яка готує докторську роботу і звернулася за консультацією на кафедру цивільного права та процесу.

В своєму листі Анастасія пише наступне: «Добрий день, Володимир Михайлович. Мене звати Анастасія Шевчук і я закінчила юридичний факультет ЛНУ імені Івана Франка у 2020 році.
На даний момент я навчаюсь на магістратурі по спеціальності «Міжнародне приватне право» у Лондоні і пишу дисертацію по темі «Порушення публічного порядку як підстава для відмови у визнанні та виконанні іноземних арбітражних рішень відповідно до ст. V(2, b) Нью-Йоркської Конвенції 1958 року». Крім іншого, в моїй роботі я аналізую виконання рішень Торгово-промислової палати України виданих по арбітражу на користь української сторони (UCCI arbitral awards) на території Росії, особливо після 2014 року, оскільки від 2014 і дальше, а найбільше у 2018, Росія відмовляла у виконанні рішень Торгово-промислової палати України постійно вдаючись до аргументу, що це суперечить її публічному порядку. Тому, я аналізую ці рішення, щоб з‘ясувати чи правомірною була відмова і чи не суперечить такий «широкий» підхід застосування публічного порядку меті Нью-Йоркської конвенції. Пишу Вам, оскільки побачила що Вашим інтересом є міжнародне приватне право і Ви є головою третейського суду при Торговій – промисловій палаті Львівської області і, якщо можна, хочу запитати, можливо Ви можете підказати якісь джерела(статті, публікації) чи науковців які пишуть про це, адже це буде корисною інформацією для мене.
Наперед дуже вдячна Вам. Гарного дня».

Анастасії Шевчук була надана і буде надаватися необхідна допомога в написанні наукової роботи. Викладачі кафедри мають сподівання, що результати їхньої роботи дадуть можливість сьогоднішнім студентам продовжувати фахову підготовку в Європейських університетах.

Наукова робота випускниці А. Шевчук присвячена актуальним питанням міжнародного приватного права. Бажаємо їй та майбутнім випускникам магістратури успішного професійного зростання!