На факультеті відбувся навчально-методологічний семінар для вчителів правознавства

17.02.2018 | 20:22

14 лютого 2018 року на юридичному факультеті ЛНУ ім. Івана Франка за сприяння Департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації та Навчально-методичного центру освіти м. Львова відбувся навчально-методологічний семінар з підвищення кваліфікації для вчителів правознавства загальноосвітніх навчальних закладів на тему «Викладання правознавства в загальноосвітніх навчальних закладах в умовах правової реформи в Україні». Семінар, у якому взяли участь близько 160 вчителів правознавства м. Львова та області, провели викладачі юридичного факультету Університету.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся декан юридичного факультету, професор Володимир Бурдін, який наголосив на важливості заходу і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю між загальноосвітніми навчальним закладами та юридичним факультетом.

Завідувач кафедри кримінального процесу та криміналістики, член Академії правових наук України, заслужений професор Львівського університету Василь Нор у своєму виступі звернув увагу на нещодавні зміни системи судоустрою України і запровадження інституту присяжних.

Член академії правових наук України, заслужений професор Львівського університету Петро Рабінович розповів про досвід співпраці між загальноосвітніми навчальними закладами та юридичним факультетом в попередні роки, підкресливши вагому роль вчителів у формуванні правосвідомості та правової культури школярів.

Про стан проведення в Україні реформи децентралізації влади та ролі загальноосвітніх навчальних закладів у вихованні свідомих та активних членів територіальних громад розповів завідувач кафедри конституційного права професор Павло Гураль.

Заслужений професор Львівського університету Зорислава Ромовська акцентувала увагу на важливості розуміння школярами багатоаспектності права як явища та необхідності формування у школярів поваги до таких цінностей як справедливість та права людини.

Доцент кафедри соціального права Володимир Бурак, звертаючись до присутніх, наголосив на тому, що вчителі повинні пояснювати школярам їхні права та способи їхнього захисту.

Модератором семінару був заступник декана юридичного факультету Сергій Різник, який висловив свої міркування стосовно векторів розвитку співпраці між загальноосвітніми навчальними закладами та юридичним факультетом.

За матеріалами прес-служби Львівського університету