На факультеті відбулось обговорення результатів роботи дослідницької групи в рамках програми ELSA – екологічне право

14.04.2017 | 12:31

8 квітня 2017 року у 409 аудиторії юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся круглий стіл – обговорення результатів роботи правової дослідницької групи та конкурсу есе, які відбувалися в рамках імплементації теми міжнародної фокусної програми ELSA – екологічне право.

Під час обговорення сегментів наукового дослідження, кожен учасник правової дослідницької групи розповів про найбільш актуальні проблеми у тій темі, яку він досліджував. Вони стосувалися і дотримання спеціальних природоохоронних режимів, і заходів держави щодо охорони окремих видів тварин та рослин, і особливостей реалізації функцій держави у сфері містобудування, і порівняльного аналізу законодавства України та Європейського Союзу у природоохоронній сфері.

Переможці конкурсу есе поділилися своїми міркуваннями у вирішенні проблем притягнення до юридичної відповідальності за правопорушення у екологічній сфері, а також стану імплементації Угоди про асоціацію в національному праві.

Щиро вдячні учасникам правової дослідницької групи та усім присутнім. Особлива подяка науковому керівнику – Марії Ващишин та науковому координатору – Назару Шпарику.

Крім цього, слід візначити значну підтримку партнерів ELSA Lviv – МБО “Екологія-Право-Людина”, які зробили можливим якісне написання робіт учасників правової дослідницької групи, а також вихід у світ їх праць великим тиражем.

Очікуйте на наступні заходи на тематику міжнародної фокусної програми у наступному році.