На факультеті відбувся ІІІ обласний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства

02.02.2019 | 18:39

26 січня 2019 р. на базі юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка у співпраці з Комунальним закладом  Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» було проведено ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства. Понад 110 учасників (а це учні 9-х, 10-х та 11-х класів закладів середньої освіти з усіх міст та районів Львівської області) отримали можливість проявити свої вміння оцінювати правові явища та процеси, аналізувати різні життєві ситуації відповідно до правових норм; знаходити відповіді на питання щодо ролі держави й права в житті людини і суспільства.

Урочисте відкриття заходу відбулося за участі учнів – учасників олімпіади, їхніх батьків, керівників команд, а також членів журі та оргкомітету. Заступник декана юридичного факультету доцент Олександр Марін звернувся до молодих правознавців з вітальним словом. Голова журі, доцент Володимир Бурак, та заступник голови оргкомітету, в.о. директора ЛОІППО Микола Кацюба, акцентували увагу учасників на регламентних моментах проведення олімпіади та виконання завдань. Учасників олімпіади привітав аспірант юридичного факультету, координатор Школи юного правника Максим Суханов, який тричі був переможцем ІІІ етапу олімпіади з правознавства в шкільні роки.

Інтелектуальне змагання учасників під час виконання олімпіадних завдань у авдиторіях, що відбувалося у присутності членів оргкомітету, проходило  в атмосфері академічної доброчесності та доброзичливості.

На нараді керівників команд, що відбулася під час виконання учасниками олімпіадних завдань, було порушено ряд актуальних питань, дотичних до тематики проведення олімпіади і викладання правознавства та інших предметів суспільствознавчого циклу у закладах середньої освіти. Учасники наради мали змогу задати запитання заступнику декана юридичного факультету Олександру Маріну та члену оргкомітету, викладачу ЛОІППО Ігорю Гусакову, а  також члену журі, старшому викладачу ЛОІППО, співавтору  підручників з правознавства та громадянської освіти, Ірині Васильків.

Зміст завдань олімпіади враховував освітні та суспільні новації у правознавчій сфері, зокрема відповідні інструктивні акти МОНУ.

Учасники олімпіади виявили високий рівень правових компетентностей, застосування яких є необхідним для реалізації й захисту прав і свобод, регулювання взаємин з іншими людьми, вибору правомірних моделей поведінки в життєвих ситуаціях.

Викладач КСО Ігор Гусаков

За матеріалами Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти