На факультеті відбулась зустріч з Андрієм Магерою

07.11.2018 | 21:17

5 жовтня 2018 року на юридичному факультеті відбулася зустріч викладачів та студентів з відомим фахівцем у галузі виборчого права Андрієм Магерою, заступником голови Центральної виборчої комісії (2007-2018).


Предметом обговорення стали положення Конституції України, що регулюють проведення виборів. Спікер висловив свою позицію щодо необхідності викладення деяких з них в іншій редакції.
Значну увагу під час зустрічі було присвячено аналізу виборчих систем, які в певний час застосовувалися, або на даний час застосовуються під час проведення виборів в Україні.

Андрій Магера детально охарактеризував позитивні та негативні аспекти кожної з них та аргументував доцільність застосування окремих з них у виборчому процесі України.
Виступ Андрія Магери викликав значний інтерес в аудиторії, про що свідчить, зокрема, велика кількість запитань викладачів та студентів.


Водночас, доцент кафедри конституційного права Олена Бориславська презентувала новий номер Українського часопису конституційного права, присвяченого темі виборів 2019 із вміщеним у ньому інтерв`ю з Андрієм Магерою.