Команда юридичного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка взяла участь у Всеукраїнському правовому VIP-турнірі

15.12.2018 | 16:41

Відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року №1149/2008 “Про Всеукраїнський тиждень права” Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, який включає 10 грудня – День прав людини. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2018 року № 681-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права» передбачено проведення протягом 10-14 грудня ряду інформаційно-роз’яснювальних заходів з питань забезпечення додержання та поваги до прав і свобод людини й громадянина, запобігання їх порушенням з метою підняття рівня правової культури та набуття громадянами необхідного рівня правових знань.

Одним з таких заходів є Всеукраїнський правовий VIP-турнір. 12 грудня 2018 року Навчально-науковий Юридичний інститут НАУ гостинно відкрив свої двері для студентів юридичних факультетів для проведення спільно з Координаційною радою молодих юристів при Міністерстві юстиції України Всеукраїнського правового VIP-турніру.

Турнір проводиться у вигляді «брейн-рингу», як інтелектуальної гри, що заснована на принципах колективної взаємодії та дозволяє студентам виявити не тільки рівень своїх знань, а й демонструвати вміння швидко реагувати на проблемні ситуації, брати на себе відповідальність тощо.

20 команд із різних регіонів України вирішили випробувати свої сили на позмагатися за кубок переможців.

У результаті напруженої правової боротьби, команда юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка в складі Грицай Діани, Боровець Роксоляни, Косовича Віталія, Угрина Святослава,  Калинів Соломії здобула почесне 3 місце, а перемогу здобула команда Навчально-наукового Юридичного інституту Національного авіаційного університету. За правилами турніру команда-переможець зіграла у суперфіналі з командою провідних юристів України!

Студенти Львівської школи права після вдалого турніру мали нагоду побувати у місці, де вершить правосуддя Велика Палата Верховного Суду. Юні правники повернулись до навчання сповненими ентузіазму та натхнення для нових звершень, планують продовжувати традиції турніру.