Гурток з історії держави і права України

22.04.2022 | 18:08

Кафедра історії держави і права країни з великою приємністю публікує черговий звіт про роботу студентського наукового гуртка з історії держави і права України 

 

 

“Упродовж двох тижнів плідної роботи наукового гуртка з Історії держави та права України студентами було досліджено ряд актуальних історико-правових питань.  Зокрема, обговорено законодавство Київської Русі та Галицько-Волинського князівства, виведено проблеми правових норм Х ст. – ХІІ ст.. Новосад В. Д.  здійснив порівняльний аналіз деяких норм права  Х ст. – ХІІ ст. та  сучасного законодавства України. Активними учасниками наукового гуртка Вібла А. Л. і Привалова Д. В. було проаналізовано податкову систему Київської Русі і порівняно з сучасністю. Кмець А. Р. навела у своїй доповіді позиції багатьох істориків права, проаналізувавши україно-московський договір 1654 р. та висунула свою позицію щодо умов договору. Також, було досліджено правове становище жінки з Х ст. по ХХ ст. Учасники наукового гуртка на підставі історичного досвіду проаналізували сучасні виклики, висунули припущення про нові тенденції розвитку прав жінок Петричка В. О. дослідила причини та наслідки «Помаранчевої революції» 2004. На гуртку також заслуховуються позиції викладачів. Зокрема, в роботі гуртка брали і беруть участь: проф. Бойко І. Й., проф. Тищик Б. Й., проф. Кобилецький М. М., доц. Шевчук Л. Е., доц. Моряк-Протопопова Х. М., ас. Олійник Ю. В.  

Гурток активно працює завдяки нашим мужнім Захисникам і ми віримо, що наукові перемоги на гуртку є маленьким початком для великої Перемоги України, адже правдива історія розвитку нашої держави та права здатна побороти нав’язану ворогом брехню. Запрошуємо всіх охочих до нашої роботи. Слава Україні!   

 

Староста студентського наукового гуртка з історії держави і права України, 

Владислав Новосад”