ФАКУЛЬТЕТ ВІДВІДАВ ПРОФ. Ф. ЦОЛЛЬ В РАМКАХ ШКОЛИ ПОЛЬСЬКОГО ТА ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПРАВА

10.03.2023 | 21:32

10 березня на юридичному факультеті виступив професор Ягеллонського університету в Кракові Фридерик Цолль з лекцією на тему «Розвиток приватного права Європейського Союзу», де розкрив особливості формування та застосування європейського приватного права на сучасному етапі. Під час виступу Професор також висловив власне задоволення і гордість відвідати з академічною метою юридичний факультет Львівського університету. Вказаний захід проводився на Факультеті у зв’язку з урочистостями початку навчального семестру у Школі польського та європейського права, яка незважаючи на будь-які зовнішні обставини, функціонує вже сімнадцятий рік та користується надзвичайною популярністю серед студентів, аспірантів та викладачів Факультету.
У лекції взяли участь студенти Школи, які першого семестру пройшли навчання польської мови та юридичної термінології Республіки Польща і Європейського Союзу. Окрім студентів також були присутні аспіранти юридичного факультету.

У заходів взяв участь заступник декана юридичного факультету доцент Шандра Роман Станіславович. Роман Станіславович подякував професору за його особистий візит до юридичного факультету Львівського університету та особисту участь у заняттях Школи. Також доцент Р. Шандра зазначив про важливість представленої теми лекції, оскільки Україна на даному етапі знаходиться в процесі набуття повноправного членства в Європейський Союз і для позитивного завершення даного процесу потрібні підготовлені спеціалісти з юридичних дисциплін.

Також на лекції були присутні викладачі Кафедри адміністративного та фінансового права, проф. Кобилецький Микола Марянович, доц.Хлібороб Наталія Євгенівна та доц.Мостовий Андрій Стефанович, координатор Школи польського та європейського права. Доцент Мостовий подякував професору за візит підкресливши його важливість, зокрема через те, що саме професор Фридерик Цолль був ініціатором створення Школи польського та європейського права на юридичному факультеті 2007 році. Професор Фридерик Цолль і надалі є активним учасником та промотором у вихованні студентів, не тільки виступаючи з лекціями, але також сприяючи їм у наукових дослідженнях, зокрема у сфері цивільного права Європейського Союзу та його держав членів.
Попередньо, перед лекцією, відбулася зустріч проф. Ф. Цолля із співробітниками Кафедри адміністративного та фінансового права.

Окрім освітньо-наукової мети, відвідини проф. Ф. Цолля традиційно мала і гуманітарну мету. Пан Професор є відданим симпатиком і надає неоціненну підтримку у боротьбі Українського народу із російськими терористичними військами, як консолідуючи зусилля академічної західної спільноти, так і шляхом конкретної матеріальної підтримки Збройних Сил України. Так сталося і цього разу – проф. Ф. Цолль передав одному з підрозділів ЗСУ за їхнім запитом необхідне для оборони технічне устаткування.

Висловлюємо щиру вдячність проф. Ф. Цоллю за його внесок у розвиток українсько-польської академічної співпраці та зусилля у підтримці боротьби українців!