ДОЦЕНТ О.В. ІЛЬНИЦЬКИЙ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ІІІ МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «СОЦІАЛЬНІ ПРАВА ТА ЇХ ЗАХИСТ АДМІНІСТРАТИВНИМ СУДОМ»

07.10.2020 | 21:03

4 вересня 2020 року Верховним Судом доцент кафедри Олег Ільницький взяв участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Соціальні права та їх захист адміністративним судом». Захід було організовано Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду за підтримки проєкту ЄС «Право- Justice», проєкту Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень», Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, Німецького фонду міжнародного правового співробітництва та у співпраці з Національною школою суддів України, Національною академією правових наук України, Інститутом держави і права ім. В.М. Корецького НАН України.
О. Ільницький був спікером тематичної секції «Процесуальні засоби забезпечення ефективності правосуддя в соціальних спорах» з доповіддю «Межі судового контролю за додержанням соціально-економічних прав: фінансово-правовий аспект» (переглянути виступ https://www.youtube.com/watch?v=r9MXRMXJGBs хронометраж 1:04:00-1:15:00). У своєму виступі дослідник узагальнив доктринальні і правозастосовні позиції щодо впливу фінансової спроможності держави при визначені механізмів забезпечення соціально-економічних прав, які в тому числі, застосовуються при вирішенні судових спорів. Водночас, зважаючи на різницю природу судового контролю та діяльності суб’єктів управління при дослідженні чи встановленні порядку реалізації соціально-економічних прав, викладене авторське бачення предмету меж проведення контролю у справах адміністративного судочинства задля забезпечення ефективності судового захисту прав, свобод та інтересів позивачів.