Допрем’єрний показ фільму “Серце мами Гонгадзе”

28.11.2017 | 14:57

Юридичний факультет ЛНУ – це особливе місце для Лесі Гонгадзе. Вона хотіла бути юристкою, двічі вступала, але… Проте її ім’я, за іронією долі, зв’язано з найгучнішою справою в сучасній історії України. Приходіть на показ і Ви дізнаєтеся, чим і ким позитивним запам’ятався факультет для Лесі Гонгадзе, не кажуче вже про те, що Ви дізнаєтеся про те, про що інакше б ніколи не дізналися, якщо б не цей фільм випускника юридичного факультету..

Допрем’єрний показ та обговорення фільму «Серце мами Гонгадзе» (Серце мами Гонгадзе – Mama’s Heart. Gongadze) на юридичному факультеті Львівського національного університету.

Приходьте 29 листопада 2017 року на Юридичний факультет Львівського університету (ЮФ ЛНУ) на кінозустріч з Лесею Гонгадзе — допрем’єрний показ та обговорення фільму «Серце мами Гонгадзе» (http://www.imdb.com/title/tt3746274). Це – один із перших показів стрічки про легендарну Лесю Гонгадзе в рідному місті. В обговоренні візьме участь режисеру фільму – випускник юридичного факультету В’ячеслав Бігун.

Серце мами Гонгадзе, реж. В. Бігун (трейлер)

Серце мами Гонгадзе, реж. В. Бігун (трейлер)

Опубліковано Серце мами Гонгадзе – Mama's Heart. Gongadze 22 листопад 2017 р.

Показ відбувається за підтримки адміністрації ЮФ ЛНУ,
студентський організацій, зокрема, таких як Об’єднання Студентів-Правників і Львівський осередок Ліги студентів АПУELSA Lviv,СтудРада Юридичного факультету.
Приходьте з друзями. Вхід вільний!

“Серце мами Гонгадзе” — унікальна прижиттєва кіносповідь Лесі Гонгадзе про велику українську любов. Легендарна жінка, яку не почули за життя, відверто оповідає про надихаючі та інтимні моменти своєї долі. Ви перенесетеся з пані Лесею в Грузію, Естонію та Францію, дізнаєтеся її пророчі слова. Ви дізнаєтеся з її вуст про родину, нечувані пригоди Ґеоргія, побачите його бабцю, дорогі їхнім серцям місця, пізнаєте історію любові цієї легендарної Жінки.

Стрічка допрем’єрно демонструвалася на низці кінофестивалів, а також у Парижі та Таллінні. Її відзначено нагородою «Кращий образ у кадрі» на Міжнародному фестивалі історичного кіно. Успішно пройшла й Київська прем’єра фільму, здобувши високу оцінку кінокритиків за історичну цінність та прихильність глядача.

Фільм «Серце мами Гонгадзе» режисера В. Бігуна, створений за сприяння Грузинського національного кіноцентру, підсилюється оригінальною музикою композитора Володимира Гронського, піснями, зокрема Святослава Вакарчука та Володимира Самайди. Створенню фільму сприяли сотні людей, чиї імена творча група записує з подякою в історію фільму. Генеральний продюсер – громадський активіст Юрій Іванович Чижмар.
Матеріали фільму доступні в мережі (за посиланням http://bit.ly/2xZuJ5j).

В’ячеслав Бігун (http://imdb.to/2hnc8xE) — кінематографіст і вчений-юрист, родом із Закарпаття. Навчався й працював у провідних університетах і установах світу (Львівський ун-т, Інститут держави і права НАНУ, Гейдельберг, Сорбонна та ін.), юристом — в Європейському суді з прав людини. Кандидат юридичних наук, магістр кіномистецтва. Автор більше 500 публікацій, близько 20 фільмів (частина — у вільному доступі), які удостоєні більше 30 нагород. Найпродуктивніший український кінорежисер за даними каталогів «Українські фільми», виданих Держкіно у 2016 та 2015 рр., та Міжнародної кінобази (IMDb). В 2017 році презентував 5 стрічок. Чи не перший український кінорежисер – мільйонер за кількістю онлайн-переглядів (бл. 3,5 млн). Неодноразово відзначався і за активну популяризацію українського кіно.