Cтудент 4 курсу розповів про свої враження від навчання у США в рамках програми студентського обміну Global UGRAD

24.06.2020 | 15:42

Cтудент 4 курсу Бабій Микола про свої враження від навчання у США в рамках програми студентського обміну Global UGRAD.

Мені дуже пощастило навчатися у Presbyterian College. Мій коледж знаходився в невеликому містечку Клінтон у штаті Південна Кароліна. Кожен четвертий житель тут – студент, а студентський кампус займав цілий район.

В Американській системі освіти не має поділу занять на лекції та практичні заняття, а кожна пара це рівна активна участь студента та викладача. Викладачі намагаються якомога краще пояснити матеріал, використовуючи приклади із сьогодення, візуальні та інші джерела.  Під час пар дуже заохочуються запитання, висловлювання думок та спростування.

Роботи виконуються електронно. Оцінюється, перш за все, не висновок, а процес: як студент дійшов до цього висновку, чи достатньо аргументів, чому перевага надана цій позиції, а не іншій. Вміння критично мислити є основою успішного навчання для американців.

Оцінки кожного студента не розголошуються. Перевірені роботи, які місять докладний відгук з рекомендаціями, завжди роздають оцінкою вниз.

Відносини студентів та викладачів можна порівняти з відносинами колег, які повні взаємної поваги та відкритості.

Студентське життя надзвичайно розвинуте: в моєму коледжі кожен третій студент є членом студентських організацій, яких тут шість – братства і сестринства. Вони займаються організацією соціальних заходів, вечірок, волонтерством.

Американські студенти гордяться своїми університетами, належністю до вищезгаданих спільнот, полюбляють носити одяг із університетською символікою.

Сучасна бібліотека працює цілодобово та є одним з улюблених місць студентів. Тут існує поділ на зону напів-тиші, зону повної тиші, а також міні-кабінети, де можна сісти з друзями і разом готуватися до занять, спілкуючись у повний голос.

Окрім того, активно використовується додаток moodle – навчальний портал, де можна знайти статті, презентації, потрібні посилання, рейтинг успішності і календар з дедлайнами.

Кажуть до хорошого дуже швидко звикаєш, і, можливо, справа у південному штаті зі своєю славнозвісною доброзичливою атмосферою чи американській системі освіти. У будь якому випадку розумію унікальність досвіду навчання в американському університеті та бажаю кожному отримати його!

 

⠀⠀