Анонс: запрошуємо до участі в конференції з питань інтелектуальної власності, інформаційного,ІТ та інтернет права

09.05.2023 | 09:49

Кафедра інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права Львівського національного університету імені Івана Франка на Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності Національної академії правових наук України запрошують Вас до участі у СЬОМІЙ Всеукраїнській науково-практичній конференції, метою якої є акумуляція, розвиток та пропагування креативних ідей, думок, концепцій, спрямованих на удосконалення чинного законодавства України у сфері інтелектуальної власності, інформаційного права, Інтернет права та ІТ права.

Конференція «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО, ІНФОРМАЦІЙНОГО, ІНТЕРНЕТ ПРАВА ТА ІТ ПРАВА» відбудеться 25 травня 2023 р. в он-лайн форматі. Посилання буде надіслано учасникам перед початком конференції.

Для участі в конференції запрошуються науковці, викладачі, аспіранти, ад’юнкти, здобувачі вищих навчальних закладів України та інших держав, судді, адвокати та всі інші особи, які цікавляться проблематикою інтелектуального права.

До проведення конференції планується опублікування збірника тез доповідей учасників конференції в електронному форматі.

Участь у конференції – безкоштовна.

Тематика конференції:

  • ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ: загальнотеоретичні проблеми інтелектуального права; авторське право, суміжні права; патентне право; засоби індивідуалізації учасників цивільного обороту; торговельні марки; результати селекційних досягнень; результати творчої діяльності з локальною новизною (ноу-хау, раціоналізаторська пропозиція); захист прав інтелектуальної власності; договори у сфері інтелектуального права; оподаткування об’єктів інтелектуальної власності; митне оформлення товарів, що містять об’єкти права інтелектуальної власності; інше;
  • ІНФОРМАЦІЙНЕ ПРАВО: право на інформацію (приватні та публічні аспекти); правові засади діяльності засобів масової інформації; правовий статус журналістів; правові засади доступу до публічної інформації; право на прайвесі тощо.
  • ІТ ПРАВО: правовідносини у цифровому середовищі; Інтернет – сайт як об’єкт інтелектуальної власності; електронні документи та електронний документообіг; електронний цифровий підпис; електронна комерція; електронні гроші; правове регулювання використання криптовалют; авторські і суміжні права у цифровому середовищі; комп’ютерна програма та база даних як об’єкти правової охорони; вільні публічні ліцензії; охорона прав промислової власності у цифровому середовищі; охорона прав на комерційні позначення в цифровому середовищі; доменні імена та доменні спори; договірні зобов’язання в цифровому середовищі;
  • ІНТЕРНЕТ ПРАВО: поняття, ознаки Інтернет права, правове регулювання Інтернет-правовідносин, право на доступ до Інтернету, здійснення прав в мережі Інтернет, правовідносини в мережі Інтернет, суб’єкти Інтернет-правовідносин, кіберзлочинність та способи боротьби з нею.
  • ПРОЦЕСУАЛЬНІ АСПЕКТИ РОЗГЛЯДУ СПРАВ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ТА СУДОВІ ЕКСПЕРТИЗИ: процесуальні особливості вирішення спорів, пов’язаних із захистом прав інтелектуальної власності, особливості проведення судових експертиз.
  • НЕДОБРОСОВІСНА КОНКУРЕНЦІЯ: захист прав на комерційні позначення, прав на комерційну таємницю, діяльність Антимонопольного Комітету України тощо.
  • СУДОВІ ЕКПЕРТИЗИ У СФЕРІ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ІНФОРМАЦІЙНІЙ ТА ІТ СФЕРІ.

Для участі в роботі конференції необхідно до 21 травня 2023 р. (включно) надіслати до оргкомітету на електронну адресу intellviv@gmail.com:

  • заявку на участь,
  • тези доповідей, які повинні бути оформлені згідно нижче вказаних вимог,

До заявки також слід додати: для доповідей викладачів, які не мають наукового ступеня, аспірантів та здобувачів – витяг з протоколу засідання кафедри про рекомендацію тез до друку та/або рецензію наукового керівника, який має науковий ступінь.

За результатами роботи конференції буде сформовано Збірник матеріалів конференції в електронному форматі.

Робоча мова конференції – українська.

 

Інформаційний буклет про конференцію 7KONF_LVIV_25_05_23