Анонс: Практичний курс з професійної етики юриста 2020

19.02.2020 | 20:32

 

Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка спільно з міжнародною юридичною фірмою «Ді Ел Ей Пайпер» (DLA Piper) оголошують про початок конкурсу есе для студентів українських юридичних ВНЗ.

Переможці зможуть взяти участь у навчальному курсі «Професійна відповідальність і юридична етика на міжнародному ринку юридичних послуг».

Про конкурс

Триденний інтенсивний курс включатиме в себе низку лекцій, дискусій, інтерактивних занять і рольових ігор. Заняття проведуть практикуючі юристи, в тому числі фахівці київського офісу DLA Piper. У межах курсу будуть розглянуті питання етики юриста та професійної відповідальності, актуальні для юридичної практики як в Україні, так і в світі, зокрема: регулювання юридичної професії, контакти з клієнтами та укладання договорів з ними, конфлікти інтересів, конфіденційність і розкриття інформації, боротьба з корупцією, особливості статусу корпоративних юристів, корпоративна соціальна відповідальність і діяльність pro bono.

У 2020 році курс відбудеться з 18 по 20 березня 2020 року в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Більша частина занять буде проводитися англійською мовою.

До участі в навчальному курсі будуть запрошені близько 36 студентів, чиї есе отримають кращі оцінки за результатами конкурсу. Плата за навчання не стягується. Компенсація витрат студентам, які проживають за межами Києва та не є студентами ІМВ, погоджується окремо з організаторами (legalethics2020@dlapiper.co.uk)

Вимоги до конкурсантів

  • Станом на вересень 2019 року бути студентом другого, третього, четвертого або п’ятого року навчання, навчатися в бакалавраті (починаючи з другого року навчання), магістратурі або аспірантурі українського ВНЗ за спеціальністю “Право”/ “Міжнародне право” , що має державну акредитацію. Викладачі ВНЗ не допускаються до участі.
  • Володіти англійською мовою на рівні, достатньому для активної участі в програмі (рівень володіння англійською буде оцінений на основі поданого есе).
  • Продемонструвати зацікавленість темою навчального курсу при підготовці есе (детальніше дивіться критерії оцінювання).

Як взяти участь в конкурсі?

Для участі в конкурсі до 21 лютого 2020 року включно (до 24:00 за київським часом) необхідно зробити всі з перерахованих нижче дій:

  • Ознайомтеся з нашими Вимоги і побажання до есе Legal ethics 2020.
  • Напишіть есе. В есе може бути тільки один автор; порушення цього правила призведе до автоматичної дискваліфікації всіх учасників колективної творчості.
  • Збережіть його у форматі документа Microsoft Word під назвою: «Surname_name_contest_2020», наприклад, «Petrenko_Pavlo_contest_2020». Есе необхідно надіслати на електронну адресу (legalethics2020@dlapiper.co.uk).
  • Відскануйте сторінку свого студентського квитка (посвідчення аспіранта) із зазначенням курсу навчання (року аспірантури). Збережіть скан у форматі * .jpeg, * .jpg або * .pdf під такою ж назвою, як зазначено вище.
  • Щоб зареєструватися, Вам необхідно надіслати вказані вище документи на електронну адресу (legalethics2020@dlapiper.co.uk). Тема повідомлення має відповідати зазначеним інструкціям.

Есе

До участі в конкурсі приймаються есе, написані англійською мовою. Обсяг есе не повинен перевищувати 10 000 знаків (з пробілами, 900-1200 слів, не враховуючи виноски). Есе повинно бути присвячено наступній темі в межах великої теми навчального курсу (тобто мова йде про професійну етику юриста, який надає юридичну допомогу / послуги, а не, наприклад, про суддівську етику або етику з філософської точки зору):

  • Відповідальність професійних юристів стосовно суспільства. Чому у юристів виникає подібна відповідальність? What are the responsibilities of legal professionals vis-à-vis society? Why do legal professionals have these responsibilities?

При оцінці есе будуть враховуватися його відповідність зазначеним темам, навички дослідження й аргументації, а також рівень володіння англійською мовою.

З додатковими вимогами і рекомендаціями щодо змісту есе, а також критеріїв їх оцінки, можна ознайомитися тут.

Важливі дати та інформація

Для участі в конкурсі необхідно здійснити всі з перерахованих вище дій до 24:00 за київським часом 21 лютого 2020 року.

Учасники, що пройшли відбір, будуть сповіщені про результати конкурсу і запрошені на навчальний курс.

Якщо у Вас виникли будь-які питання, пишіть, будь ласка, legalethics2020@dlapiper.co.uk