7 травня 2019 р. на юридичному факультеті відбулась відкрита лекція доктора Якуба М. Лукасєвіча (кафедра цивільного права, факультету права та адміністрації Жешувського Університету). Тема лекції була присвячена досвіду правового регулювання видачі Свідоцтв про народження за законодавством Польщі з акцентом на проблематиці одностатевих сімейних пар. Лектор окреслив проблеми, з якими зіткнулись суди Польщі при розгляді справ про зобов’язання органів влади щодо видачі свідоцтв про народження дітям, батьками якої є одностатеві пари. Крім того, у лекції було висвітлено особливості договірного регулювання особистих немайнових сімейних відносин за законодавством Сполученого Королівства та Польщі.

12.05.2019 | 22:37

3 травня 2019 року на юридичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка відбулась відкрита лекція професора європейського приватного права Кафедри права, економіки та гуманітарних наук, директора міжнародної магістерської програми з питань європейського приватного права Середземноморського університету Реджіо Калабрія (м. Реджіо Калабрія, Італія) Анджело Ферраро.
Під час лекції студенти мали змогу ознайомитись із зарубіжним досвідом правового регулювання захисту прав споживачів та з’ясувати виклики і проблеми, які стоять перед законодавчими органами держав-членів Європейського Союзу в частині удосконалення нормативного регулювання відносин за участю споживачів, як потенційно «слабшої» сторони договору.