4 та 5 травня 2023 року на юридичному факультеті була проведена Школа міжнародного податкового права

07.05.2023 | 15:26

4 травня 2023 року розпочав свою роботу спільний проєкт юридичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка та консалтингово – аудиторської компанії «Deloitte» в Україні – Школа міжнародного податкового права!

На відкритті Школи були присутні декан юридичного факультету, професор Бурдін Володимир Миколайович та партнер податково – юридичного департаменту «Делойт» в Україні Серветник Андрій.

Професор Бурдін привітав колег з консалтингово – аудиторської компанії та учасників Школи з початком спільної роботи, а також відзначив важливість і велику практичну придатність реалізованого проєкту.

Зокрема, Володимир Миколайович додав, що виховання спеціалістів з податкового права потребує активної співпраці між академічним середовищем та практиками, які застосовують законодавчі приписи у сфері надання юридичних консалтингових послуг і висловив надію на подальшу взаємодію у вихованні висококваліфікованих юристів із міжнародного податкового консультування.

Андрій Серветник у свою чергу подякував за надану йому можливість поділитись зі здобувачами освіти юридичного факультету власним досвідом у сфері дослідження сутності податків.

На лекціях пан Серветник широко розкривав проблематику сплати податків в історичному та міжнародному аспектах, а також ділився досвідом надання консультацій податково – правового характеру.

Окрім того, він додав, що реалізація цього спільного проєкту є важливим кроком у створенні сприятливих умов для розвитку і залучення в майбутньому молодих спеціалістів до сфери управління податками!

Серед спікерів Школи варто відзначити іще Білик Анну – представницю «Делойт» в Україні, спеціалістку з розвитку бренду роботодавця, а також Мостового Андрія – доцента, організатора та лектора Школи.

Пані Анна організувала розширену презентацію, у межах якої розповіла про особливості реалізації трудових відносин у консалтингово – аудиторській компанії, яка є частиною однієї з найбільших консалтингово – аудиторських компаній світу міжнародної мережі «Deloitte».

А пан Андрій на своїй лекції вкотре акцентував увагу на актуальності і важливості вивчення міжнародного податкового права, з огляду на те, що саме його норми відіграють важливу роль у сучасному світі, зокрема, у розвитку економічної співпраці: як на публічному, так і на приватному рівнях.

Школа міжнародного податкового права проводилася на юридичному факультеті тільки 4 та 5 травня, а у її рамках уже були представлені абсолютно різні теми!

Одними із таких були: сплата податків та податкового планування в сфері податку на доходи фізичних осіб, використання трастового законодавства в податковій сфері та змісту міжнародного податкового права.

Далі – більше!