23 березня відбулося урочисте відкриття Школи юного правника – 2024

26.03.2024 | 18:26

23 березня відбулося урочисте відкриття Школи юного правника – 2024.

Уже увосьме юридичний факультет Львівського національного університету імені Франка люб’язно відкриває двері для школярів 9-11 класів.

Школа юного правника (далі – ШЮП) – це унікальний правопросвітницький проєкт, який дозволяє отримати базові знання з правничих дисциплін ще зі шкільної лави.

Проєкт триває вісім тижнів і передбачає проведення лекційних та практичних занять із викладачами юридичного факультету, а також зустрічі з представниками юридичних професій.

До школярів звернувся декан юридичного факультету – проф. Володимир Бурдін, який розповів про історію проєкту, його досягнення, ключові показники та цілі.

Володимир Миколайович підкреслив, що ШЮП – це не про профорієнтаційну роботу факультету. У першу чергу – це про прийняття самостійного рішення: «Чи хочу я бути юристом?».

Усвідомлення власних можливостей на непростому шляху опанування фаху правника – основна мета проєкту.

У виступі декан оголосив основні статистичні показники набору:
– цього року кількість охочих навчатись зросла й становить більше 180 учасників;
– значно розширилась географія слухачів: на навчання зареєструвались слухачі з Запорізької, Чернігівської, Вінницької, Хмельницької, Івано-Франківської та Львівської областей.

Про організацію навчального процесу розповів координатор ШЮП, доцент Максим Суханов.

Максим Олександрович наголосив на перевагах навчання в Школі, основних правилах успішного завершення навчання, поділився оновленою програмою курсу та висловив сподівання на досягнення всіх поставлених цілей проєкту.

Своїми враженнями про навчання в ШЮП поділилася випускниця проєкту, тепер – студентка 2 курсу юридичного факультету, Анна Гопшта. Окрім цього, про студентські організації розповіли і їхні представники – Ігор Дрозд, Роман Васюта та Богдан Гамлюк.

Захід завершився вступною лекцією від проф. Володимира Миколайовича про особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх.

Радіємо, бо заняття в Школі стартують вже цієї суботи.