16 листопада 2023 року відбулася профорієнтаційна зустріч учнів Львівської правничої гімназії з адміністрацією, викладачами та студентами юридичного факультету

20.11.2023 | 18:10

16 листопада 2023 року відбулася профорієнтаційна зустріч учнів Львівської правничої гімназії з адміністрацією, викладачами та студентами юридичного факультету.

Профорієнтаційний напрям роботи юридичного факультету – один із основних векторів нашої діяльності, оскільки налагоджена комунікація із закладами середньої освіти є визначальною при формуванні вибору університету майбутніми абітурієнтами.

Із вітальним словом до учнів звернувся декан юридичного факультету, професор Володимир Бурдін.

Володимир Миколайович прочитав лекцію про сутність фаху правника, його недоліки та переваги, наголосив на складнощах роботи юриста та охарактеризував основні види юридичної діяльності.

У свою чергу, здобувачки вищої освіти 3-го курсу Лукачук Анна й Дасюда Анна ознайомили одинадцятикласників із навчальним процесом на факультеті.

Зокрема, було закцентовано увагу на особливостях навчального процесу, системі оцінювання, роботі студентських організацій та позаурочних опціях для студентів.

Доцент кафедри інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права, завідувач Юридичної клініки Максим Суханов розповів про зміст освітньої програми “Бакалавр права”.

Максим Олександрович у своєму виступі наголосив на можливості формування власної освітньої траєкторії шляхом обрання дисциплін вільного вибору, а також розповів про академічну мобільність та особливості проходження практики в різноманітних інституціях правничого спрямування.

Зустріч завершилася практикумом із криміналістики, який організував асистент кафедри кримінального процесу і криміналістики Юрій Піх.

Юрій Тарасович продемонстрував гостям криміналістичну валізу та розповів про правила збирання доказів, а одинадцятикласники мали змогу перевірити роботу металодетектора та навчитися правильно оформляти відбитки пальців.

Юридичний факультет завжди відкритий до співпраці із закладами середньої освіти.

Уже зовсім скоро анонсуємо набір до Школи юного правника-2024, де учні 9-11 класів зможуть на 2 місяці відчути себе повноцінними студентами факультету.