14 березня відбулося відкриття Центру правничої англійської мови

15.03.2024 | 11:32

14 березня на юридичному факультеті відбулося відкриття Центру правничої англійської мови TOLES – спільного проєкту юридичного факультету та факультету іноземних мов Львівського Університету.

У вітальному слові декан юридичного факультету Володимир Бурдін підкреслив важливість цієї ініціативи та необхідність популяризації правничої іноземної мови серед студентів, викладачів та випускників львівської правничої школи.

Володимир Бурдін підтвердив намір адміністрації факультету сприяти розвитку мовних компетентностей здобувачів освіти та викладачів факультету.

Опісля проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Сергій Різник зазначив, що особливої актуальності володіння правничою англійською мовою набуває в період європейської інтеграції України.

Декан факультету іноземних мов Любомир Бораковський зазначив, що вивчення англійської мови за професійним спрямуванням сприятиме підвищенню конкурентоспроможності випускників, а Центр правничої англійської мови був створений завдяки тривалій співпраці юридичного факультету та факультету іноземних мов.

Заступниця декана юридичного факультету Марта Мочульська підкреслила, що створення Центру відбулося через зростання інтересу студентів до вивчення правничої англійської мови та має на меті створення додаткових можливостей для спільноти нашого факультету.

Завідувач кафедри іноземних мов для гуманітарних факультетів Роман Дудок запевнив, що колектив кафедри докладатиме зусиль для підтримання належного рівня викладання правничої англійської мови.

Детальніше про Центр правничої англійської мови розповіла Анетта Арцишевська, доцент кафедри іноземних мов для гуманітарних факультетів, відзначивши, що метою функціонування Центру є:

– поглиблення знань з правничої англійської мови;

– організація заходів та тренінгів;

– складання міжнародного іспиту Test of Legal English Skills (TOLES), що дає можливість одержати сертифікат про рівень володіння правничої англійської мови.

На заході були присутні студенти юридичного факультету, які поділилися враженнями та виявили намір взяти участь в заходах Центру.

Центр правничої англійської мови TOLES діятиме на юридичному факультеті Львівського університету, координатором роботи Центру є Анетта Арцишевська (artysh@gmail.com).