На факультеті відбувся XV Всеукраїнський турнір юних правознавців

30.10.2017 | 19:14

21 жовтня 2017 року на базі юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка відбуватиметься щорічний

2017/2018 н. р. для учнів 9–11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів Львівської області.

Учасники турніру зможуть продемонструвати вміння використовувати у виступі нормативно – правову базу, працювати у команді, пояснювати, аргументувати і відстоювати власну позицію, аналізувати галузі права, визначати державно-правові реалії в Україні та порівнювати їх із зарубіжним досвідом.

Цьогорічні завдання, запропоновані на турнір, мають конкретне тематичне спрямування: висвітлювали проблематику прав людини і дитини в контексті міжнародно-правових стандартів. Зокрема, учасникам запропоновані на обговорення теми, пов’язані із реалізацією інклюзивної освіти в Україні,  безпеки в інформаційному просторі тощо.

Обговорення цих тем має широке практичне значення, адже всі вони виходять у площину визнання людини як найвищої цінності в суспільних процесах, її життя і здоров’я, захист честі та гідності тощо. Більш того, поставлений акцент на європейські стандарти прав людини, їх обговорення та застосування у вітчизняному законодавстві є особливо доцільним у сучасних умовах.

Особливістю змагання є те, що турнір знавців права не тільки сприяє поширенню правової культури в учнівському середовищі, а й перетворює поєдинок між учнями у захопливу гру.