Викладачі кафедри взяли участь у тренінгу з інтерактивної методики викладання

14.08.2018 | 19:02

З 3 по 6 серпня викладачі курсу IFES з громадянської освіти “Демократія: від теорії до практики” Володимир Кобрин та Віталій Чорненький проходили другий тренінг з інтерактивної методики викладання, яка буде застосовуватися ними під час курсу.

На початку заходу учасників привітали представники USAID Ukraine – USAID Україна та британської допомоги від уряду Великої Британії British Embassy, Kyiv, які зазначили:

«USAID раді підтримувати ініціативу IFES у впровадженні цього курсу, який готує молодь бути свідомими громадянами. Активна молодь – це рушійна сила демократичного розвитку України» – Тетяна Сіра, USAID.

«За часів швидкого просування реформ в Україні надзвичайно важливо, щоб громадяни розуміли та використовували свої демократичні права та обов’язки. І курс громадянської освіти, розроблений IFES спільно з провідними університетами [України] за підтримки британської допомоги від уряду Великої Британії, є важливим внеском у розбудову цього розуміння.» – Алекс Філпотт, британська допомога від уряду Великої Британії.

Курс з громадянської освіти був розроблений IFES і буде запроваджений у восьми відповідних університетах у 2018/2019 навчальному році. Метою курсу є розвиток знань, навичок та ставлень, які пов’язані з ефективним демократичним громадянством студентів. Це стане можливим завдяки ключовим компонентам цього курсу, зокрема інтерактивним методикам викладання, студентським проектам, які дозволять студентам самостійно визначити, проаналізувати та попрацювати над вирішенням проблем всередині та поза межами їхніх громад, а також спеціально розробленим навчальним матеріалам, присвяченим демократичним принципам, належному врядуванню, громадянському суспільству, громадянській участі та правам людини.

За матеріалами IFES UKRAINE

Викладання курсу “Демократія: від теорії до практики” розпочнеться для студентів 3-го року навчання юридичного факультету вже з вересня.