Викладач кафедри основ права України к.ю.н. Сирко М. В. – учасник міжнародної конференції «Адміністративна юстиція в Польщі та в Україні:порівняльні аспекти»

28.09.2019 | 14:52

27 вересня 2019 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася міжнародна конференція «Адміністративна юстиція в Польщі та в Україні: порівняльні аспекти», участь в якій взяла к.ю.н., асистент кафедри основ права України Сирко Мар’яна Василівна.

Співорганізаторами міжнародної конференції виступили Міжнародна фіскальна асоціація (IFA Ukraine), Восьмий апеляційний адміністративний суд, юридичний факультет ЛНУ імені Івана Франка та Всеукраїнська асоціація адміністративних суддів.

Під час заходу було проведено дві сесії, на яких доповідачі акцентували увагу на актуальних питаннях здійснення адміністративного судочинства в Україні та Республіці Польща, зокрема, новелах правового регулювання трансферного ціноутворення та судової практики у цій категорії справ, формах протидії уникненню оподаткування, представництві в адміністративному процесі, порівнянні правового регулювання податку на доходи фізичних осіб в Україні та Республіці Польща.

Міжнародна конференція об’єднала провідних науковців та суддів України та Польщі, зокрема: Кшиштоф Вінярскі (суддя Фінансової палати Вищого адміністративного суду Республіка Польща, голова Ради університету гуманітарних та природничих наук у Ченстохові), Томаш Коляновскі (суддя Фінансової палати Вищого адміністративного суду Республіка Польща), Збігнев Ромала (суддя Вищого адміністративного суду Республіки Польща, президент провінційного адміністративного суду в Гданську), Словомір Козик (суддя Вищого адміністративного суду Республіки Польща), Марек Краус (суддя провінційного адміністративного суду в Гданську).

Фотогалерея