Відкриття курсу “Паралельне вивчення німецького права”

24.09.2016 | 19:31

24 вересня відбулось урочисте відкриття курсу “Паралельне вивчення німецького права” при центрі Німецького права, який діє на юридичному факультеті з 2010 року.

З вітальним словом до слухачів курсу звернулись д-р Ларс Брокер, Президент Конституційного суду землі Ренланд-Пфальц, який цього ж дня відкрив курс лекціями з конституційного права та процесу ФРН. Також до студентів звернулись Декан юридичного факультету проф. Володимир Бурдін, судді Конституційного суду України у відставці Віктор Шишкін та Петро Стецюк. Про організацію навчання повідомив юридичний радник Німецького фонду міжнародного правового співробітництва Геннадій Рижков, який координує програму.

Центр німецького права при юридичному факультеті було створено 9 червня 2010 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка спільно із Німецьким Фондом міжнародного правового співробітництва. В умовах транскордоного юридичного співробітництва зростає роль міжнародно-зорієнтованого теоретичного навчання фахівців, чому, власне, і покликаний сприяти такий Центр. Окрім того все більшої ваги набуває підготовка правників із належним знанням іноземних мов для забезпечення наукового правового обміну та розширення можливостей випускників у юридичній практиці.

Вже у другому семестрі 2010-2011 навчального року розпочалося паралельне вивчення німецького права студентами юридичного факультету і факультету міжнародних відносин. Читання лекцій забезпечується професорами провідних університетів Німеччини, які викладають навчальні дисципліни із різних галузей німецького права.

 

img_0483 img_0486 img_0489 img_0492 img_0495