ВІДБУВСЯ ЗАХИСТ ДИСЕРТАЦІЇ НА ЗДОБУТТЯ НАУКОВОГО СТУПЕНЯ ДОКТОР ЮРИДИЧНИХ НАУК ДОЦ. А.М. ШКОЛИКА

07.03.2021 | 10:58

4 березня 2021 року на засіданні спеціалізованої вченої ради юридичного факультету Запорізького національного університету відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктор юридичних наук доцента кафедри адміністративного та фінансового права Андрія Михайловича Школика (науковий консультант – добрий друг і викладач кафедри адміністративного та фінансового права Львівського університету у минулому, а сьогодні – професор Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Дмитро Миколайович Лук’янець).
Дисертація на тему «Адміністративно-процедурне законодавство в Україні: становлення та систематизація» стала результатом багаторічної клопіткої та послідовної науково-дослідної та практичної роботи у сфері розвитку інституту адміністративної процедури в Україні. Про це свідчать понад 50 наукових праць, які містять результати дисертаційного дослідження та високе професійне реноме Андрія Михайловича у колі вчених-адміністративістів України і закордону та колег на Факультеті. Також висновки і концепції дослідження активно використовуються у законотворчості, до якої Андрій Михайлович долучений у якості члена кількох робочих груп при Міністерстві юстиції України та Верховній Раді України з розробки і доопрацювання проекту Адміністративно-процедурного кодексу (згодом – Закону «Про адміністративну процедуру»). А тому, гарним символом цінності та свідченням практичної значимості результатів наукового доробку стало схвалення у переддень захисту Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Верховної Ради України доопрацьованого законопроекту «Про адміністративну процедуру», який найближчим часом буде поданий на розгляд Парламенту у другому читанні. Власне симбіоз ідеї адміністративної процедури та її реалізації став одним з наріжних каменів проведеного на високому рівні захисту.

Щиро вітаємо Андрія Михайловича Школика із високим офіційним визнанням якості та значимості доробку у науковому товаристві. Бажаємо продовжувати обраний напрямок руху для розбудови демократичних інститутів Української держави, а також утвердження високого рівня Львівської правничої школи! Щиро віримо, що здобута наукова висота лише додаватиме сили, натхнення та наснаги у науковій та педагогічній діяльності.