Відбувся Х Міжнародного Форуму щодо практики Європейського суду з прав людини

08.12.2021 | 16:31

Львівський Університет спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Верховним Судом та Національною школою суддів України виступив співорганізатором Х Міжнародного Форуму щодо практики Європейського суду з прав людини.

Проведений Форум є ювілейним, десятим, та відбувається щороку на базі Львівського Університету. Участь у Форумі взяли викладачі юридичного факультету Львівського Університету, судді Європейського суду з прав людини, судді Верховного Суду, представники центральних органів влади, інших закладів освіти, громадські діячі.

З вітальним словом до присутніх виступив проректор Львівського Університету Сергій Різник, який підкреслив важливість та цінність проведення Форуму, побажав учасникам ефективної роботи та плідної праці. До вітального слова також були запрошені Координатор програм ОБСЄ в Україні Карін Рьольке, Голова Офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов, Голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Станіслав Кравченко, Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, керівник відділу Управління програм співробітництва Департаменту впровадження прав людини, правосуддя та стандартів правового співробітництва Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Марьяна Кіко.

Учасники обговорювали питання запровадження конструктивного діалогу між Конституційним Судом України та Європейським судом з прав людини, конвенційної та конституційної юрисдикцій, динаміку кримінального закону України під впливом практики Європейського суду з прав людини, виконання рішень Європейського суду з прав людини, питання впливу COVID-19 на права людини тощо.

З доповідями під час Форуму виступили викладачі Львівського Університету: проректор Львівського Університету, професор кафедри конституційного права Сергій Різник, професор кафедри теорії та філософії права, академік Національної академії правових наук України Петро Рабінович, професор кафедри конституційного права Олена Бориславська та доцент кафедри кримінального права та кримінології Ольга Денькович.

Із записом Форуму можна ознайомитися за посилання: https://youtu.be/9Exu85iRW1w

Із програмою Форуму можна ознайомитись за посиланням:

Посилання