ВІДБУЛАСЯ ОН-ЛАЙН ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ЄВРОПЕЙСЬКИХ УНІВЕРСИТЕТІВ У СФЕРІ ФІНАНСОВОГО ТА АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРАВА

16.05.2022 | 21:24

16 травня 2022 року на платформі Microsoft Teams відбулася міжнародна академічна зустріч адміністрації юридичного факультету та викладачів кафедри адміністративного та фінансового права Львівського національного університету імені Івана Франка з представника Університету у Бялостоку (Uniwersytet w Białymstoku) (Республіка Польща), Університету у Лодзі (Uniwersytet Łódzki) (Республіка Польща), Університету імені Адама Міцкевича в Познані (Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu) (Республіка Польща), Сілезького університету в Катовіцах (Uniwersytet Śląski w Katowicach) (Республіка Польща), Університету Масарика в Брно (Masarykova Univerzita) (Чехія) та Університету Павла Йозефа Шафарика (Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach) (Словаччина).
До зустрічі долучився і Міністр фінансів Республіки Польща – доктор Себастян Скуза, а також керівник одного з найпотужніших на теренах східноєвропейських держав центру наукового дослідження проблем податкового права проф. Влодімер Никель.
Участь у зустрічі взяли близько півсотні фахівців у галузі адміністративного та фінансового права.

Зустріч була організована з боку європейського наукового співтовариства проф. Леонардом Етелем (який є й керівником Центру дослідження публічних фінансів і податкового права у країнах Центральної та Східної Європи), а з боку українських науковців – доц. Андрієм Мостовим.
Предметом зустрічі, яка відбулася з ініціативи саме європейських колег, стало бажання налагодити близькі знайомства та академічні контакти з українськими колегами, а також пошук нових форм наукової співпраці як однієї з форм внеску академічної спільноти у підтримку українського народу. У он-лайн форматі були напрацьовані перспективні напрямки спільного наукового пошуку, зумовлені предметністю кафедри та неодмінним посиленням інтеграції України до спільного європейського простору у всіх сферах, та запропоновані форми спільних науково-практичних заходів, досліджень, обміну результатами академічних пошуків та науково-технічною і дослідницькою базою.

Проф. Микола Кобилецький подякував колегам та їхнім співгромадянам за неоціненну підтримку і допомогу для України, а також за щирий інтерес до української науки, права та спільноти, бажання до взаємної інтеграції наукового та соціально-культурного простору на теренах Східної Європи, навіть за сьогоднішніх обставин відкритої воєнної агресії та загрози з боку росії.
Надзвичайно важливим стало засвідчення повної солідарності польської, чеської та словацької наукової спільноти у цей складний час з Українським народом та колегами, які лунали у виступах кожного з представників перелічених закладів, їхнє запевнення у підтримці і допомозі як у справедливій боротьбі українців за державу, так і у подальшій відбудові після перемоги.