Урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Вищою радою правосуддя

21.02.2021 | 17:32

19 лютого 2021 року у Дзеркальній залі відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Вищою радою правосуддя. Згідно із текстом документу, метою співпраці є розв’язання спільних завдань та створення умов для найефективнішого використання наукового потенціалу обох установ. Меморандум підписали Ректор Львівського університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник та Заступник голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький.

Окрім представників адміністрації Львівського університету, науковців юридичного факультету та членів Вищої ради правосуддя, до зустрічі також доєдналися голови судів Львівщини.

Звертаючись до присутніх, Ректор Володимир Мельник наголосив на вагомій ролі Львівського університету у процесі розвитку правового суспільства. Володимир Петрович відзначив важливість напрацювання соціально-політичного та інтелектуального партнерства із різними інституціями, зокрема з Вищою радою правосуддя, для мобілізації процесів спільного впливу на прогресивні зміни у державі.

Меморандум передбачає співпрацю у спільних наукових проєктах, обмін як результатами досліджень, так і самими вченими й відповідними спеціалістами. Додамо, що сторони дійшли згоди й у питанні надання доступу до своєї наукової інформації, що міститься в електронних бібліотеках та збірниках наукових робіт, а також у питаннях організації діяльності творчих колективів викладачів та членів Вищої ради правосуддя для підготовки підручників і посібників, а також заснування нових наукових журналів.

До слова, під час зустрічі Олексій Маловацький вже встиг відзначити професійний потенціал і якісну підготовку студентів Львівського університету. Зокрема, заступник голови Вищої ради правосуддя передав дипломи переможницям І Всеукраїнського конкурсу з вирішення судового спору та написання судового рішення – студенткам юридичного факультету Анні Дяків та Інні Ткачук.

За матеріалами прес-служби Львівського університету