Студенти факультету з навчальним візитом відвідали Берлін

23.09.2017 | 16:30

Із 13 по 17 вересня 2017 року студенти юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, члени ELSA Lviv взяли участь у навчальному візиті від Democracy Reporting International до Берліну, який організовувався як приз за перемогу в студентських дебатах з конституційної реформи.

Під час навчального візиту студенти мали змогу відвідати конференцію “Fighting disinformation and defending democracy“, яка була присвячена актуальним питанням інформаційної політики України. Крім цього, програма була насичена також зустрічами із представниками неурядових та урядових організацій.

Зокрема, студенти мали змогу поспілкуватися із представниками Director of the Centre for East European and International Studies, Kondrad Adenauer Stiftung, Federal Agency for Civic Education bpb, Helmholtz Association. Під час цих зустрічей студенти-правники дізналися чимало цікавого про систему організації діяльності неурядових організацій, детальну інформацію про розвиток демократичного процесу у Німеччині та важливі деталі, які можуть вплинути на демократичні процеси в Україні.

Варто відзначити високу зацікавленість неурядових організацій Німеччини у підтримці розвитку України, зокрема навчанню демократичним процесам, а також аналізу тих подій та процесів, які уже три роки турбують усю Європу.

Для довідки – Democracy Reporting International Ukraine – це національне представництво міжнародної неурядової організації, яке із 2014 року підтримує процес демократичних реформ в Україні, організовує освітні заходи для громадян та здійснює аналіз напрямку змін у правових реформах.