Студент Олег Голєв в рамках навчального інституційного візиту відвідає США

08.11.2018 | 10:10

Студент 3-го курсу юридичного факультету Олег Голєв, який проходить навчання за вибірковою дисципліною “Демократія: від теорії до практики” відвідає США в рамках інституційного навчального візиту.

Олег переміг у конкурсі студентських есе, який проводився у Львівському університеті і за результатами якого, один студент, який вивчав вибіркову дисципліну “Демократія: від теорії до практики” і взяв участь у конкурсі есе отримував право на участь у Інституційному навчальному візиті до США.

Програма триватиме з 5 по 9 листопада. Візит буде поділений на дві частини.

Перша частина, присвячена виборам у США (місце проведення – Вашингтон).

Друга частина присвячена громадянській освіті у закладах вищої освіти США (Нью Джерсі).

У Вашингтоні в учасників буде можливість відвідати головний офіс IFES та ознайомитися з роботою IFES у світі, дізнатися про систему виборів у США від експертів IFES, взяти участь у дискусії про впровадження курсу «Демократія: від теорії до практики» в закладах вищої освіти України, відвідати дискусію про вибори та кібербезпеку («Elections Under Threat? A Global Comparative Analysis of Cybersecurity of Elections»), зустрітися з представником офісу одного з сенаторів США, а також відвідати кілька виборчих дільниць у день виборів.

У Нью Джерсі, учасники відвідають кілька занять викладачів з громадянською освіти, політології та медіа грамотності, дискусії щодо проблеми свободи слова у закладах вищої освіти США, ознайомляться з досвідом роботи студентських організацій та реалізації ними проектів; а також зустрінуться з представниками неурядових організацій та місцевої влади.

Курс з громадянської освіти був розроблений IFES і запроваджений у восьми відповідних університетах у 2018/2019 навчальному році. Метою курсу є розвиток знань, навичок та ставлень, які пов’язані з ефективним демократичним громадянством студентів. Це стане можливим завдяки ключовим компонентам цього курсу, зокрема інтерактивним методикам викладання, студентським проектам, які дозволять студентам самостійно визначити, проаналізувати та попрацювати над вирішенням проблем всередині та поза межами їхніх громад, а також спеціально розробленим навчальним матеріалам, присвяченим демократичним принципам, належному врядуванню, громадянському суспільству, громадянській участі та правам людини.

Викладання курсу “Демократія: від теорії до практики” розпочалось для студентів 3-го року навчання юридичного факультету з вересня. Викладання курсу забезпечують викладачі кафери конституційного права Володимир Кобрин та Віталій Чорненький.