РОЗПОЧАЛАСЯ ДРУГА ЧАСТИНА ЗАНЯТЬ У ШКОЛІ ПОЛЬСЬКОГО ТА ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПРАВА

07.12.2018 | 17:40

У четвер 6 грудня 2018 року у Школі польського та європейського права розпочалась друга частина занять, яка передбачає участь слухачів у заняттях, присвячених висвітленню особливостей правового регулювання у Республіці Польща та Європейському Союзі.

Тема першої лекції-зустрічі «Основи права Республіки Польща». За сприянням адміністрації Юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка з лекціями виступили викладачі з Варшавського університету – доктор габілітований Адам Кшивонь та доктор габілітований Войцєх Бжозовскі. Д-р Адам Кшивонь представив засади та проблематику застосування конституційного права в Республіці Польща. Д-р Войцєх Бжозовскі представив проблематику релігійного звичаєвого права у Республіці Польща.

Представлені теми отримали неабияку зацікавленість у присутніх на лекції-зустрічі студентів Університету та слухачів Школи. Серед поставлених запитань, особливу дискусію викликало питання щодо проблем практичного застосування норм релігійного звичаєвого права, особливостей реалізації конституційних засад у Республіці Польща на сучасному етапі. Слухачі та студенти також цікавились процедурою звернення до Конституційного Суду Республіки Польща, правовими основами застосування релігійного звичаєвого права та його взаємозв’язком з приватними та публічними галузями права Польщі, а також можливостями оскарження і скасування нормативно-правових актів. На лекції-зустрічі обговорено було достатньо широке коло запитань та проблем у сфері не тільки нормативно-правових актів, але і правил звичаєвого характеру.

На завершення слухачі та присутні студенти Університету подякували запрошеним викладачам за цікаву і пізнавальну лекцію та захопливу презентацію обраної проблематики і висловили сподівання на майбутні зустрічі.