Професор Коссак Володимир Михайлович 1-2 березня 2018 р. взяв участь у V міжнародній науковій конференції «Вплив правових і етичних норм на застосування законодавства про захист прав споживачів»

05.03.2018 | 21:38

Професор Коссак Володимир Михайлович 1-2 березня 2018 р. приймав участь у V міжнародній науковій конференції «Вплив правових і етичних норм на застосування законодавства про захист прав споживачів», яка відбулася в економічному університеті м. Кракова (ПП). Учасниками конференції були науковці з Німеччини, Польщі, Іспанії, Словаччини, Чехії, Італії.
В своїх виступах учасники обговорили актуальні проблеми захисту прав споживачів. Відзначили взаємозв’язок правових та етичних норм на механізм правового захисту прав споживачів. Аналізувалися особливості захисту прав споживачів в окремих сферах споживчих відносин.
Професор Коссак В.М. в своїй доповіді «Етично-правові проблеми захисту прав споживачів» висвітлив проблемні питання захисту окремих категорій споживачів як в правовому, так і етичному аспектах. Відзначив, що порушення прав споживачів має негативні правові та моральні наслідки. Однак, хоча поряд з правовими нормами часто порушуються моральні засади суспільства, суди в правозастосувальній діяльності посилається як правило, на конкретні правові приписи, а не на абстраговані положення законодавства про порушення моральних засад суспільства.