На факультеті відбулась публічна лекція Луїса Гонсалеса Гарсії

19.03.2017 | 22:41

16 березня 2017 на запрошення Львівського осередку Ліги студентів АПУ на базі юридичного факультету ЛНУ відбулася зустріч студентів-правників із ексклюзивним гостем – Луїсом Гонсалесом Гарсією (Luis González García), членом «Martix Chambers» в Лондоні, яка є визнаною палатою професійних баррістерів у Великій Британії.

Луїс – один із провідних експертів з питань міжнародного публічного права та арбітражу. Перед залученням до Martix Луїс працював головним експертом з міжнародних торгових переговорів уряду Мексики, вів переговори з комерційних питань як представник міжнародних організацій з багатьма країнами; виступав одним із ключових консультантів Палати Лордів щодо опцій подальшої торгівлі між ЄС та Великою Британією в умовах Brexit.

Варто зазначити, що захід мав неабиякий ажіотаж у зв’язку з актуальністю теми лекції. Доповідь Луіса була доволі активною, а інтегрована робота з присутніми забезпечила максимальну доступність висловлених думок.
Ключові питання, підняті в контексті теми «Crimea-related cases against Russia», висвітлили:
– Загальний ввід у поняття міжнародного арбітражу та юрисдикцію міжнародних судових установ.
– Які засоби правового захисту доступні українським юридичним та фізичним особам щодо Росії в ситуації, що склалася з Кримом?
– Фактичний стан судових справ на основі Двостороннього інвестиційного договору Україна-Росія.
– Проблемні питання вирішення інвестиційних спорів у зв’язку з Кримським конфліктом.
– Шляхи та засоби притягнення Російської Федерації до відповідальності.

Юридичний факультет висловлює вдячність Луїсу за присвячений час та обговорення  актуальних питань.