Аспірант кафедри кримінального права та кримінології доповів на заході, організованому на освітній платформі Legal High School

23.06.2020 | 15:06

Аспірант кафедри кримінального права та кримінології Павло Демчук 19.06.2020 року взяв участь у заході, організованому на освітній платформі  Legal High School. Павло Демчук був співдоповідачем за темою «Ризики для компанії, у разі оголошення керівника у міжнародний розшук. Тактика дій адвоката»

Основну увагу акцентовано на порядку оголошення у міжнародний розшук підозрюваного, особливостях судової практики щодо обрання запобіжного заходу особи, яка оголошена у міжнародний розшук.

Павло Демчук звернув увагу на те, що заходи кримінально-правового характеру щодо юридичної особи – один із основних ризиків для компанії, у випадку, якщо злочинні дії керівника призвели до отримання прибутку. Встановити такі обставини в ході досудового розслідування, завдяки невизначеності формулювань кримінального закону, буде достатньо складно, але направити справу до суду – можливо.

Також в ході виступу були сформовані актуальні поради для бізнесу, які дозволять запобігти негативним наслідками і втраті активів компанії.