Завершився 9-й етап курсу «Паралельного вивчення німецького права»

03.06.2019 | 20:52

27 травня 2019 року у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів учасникам 9-го етапу курсу «Паралельного вивчення німецького права», який функціонує в рамках роботи Центру німецького права на юридичному факультеті Університету та фінансується німецьким фондом IRZ (Міжнародного правового співробітництва).

В церемонії вручення взяли участь декан юридичного факультету,  професор Володимир Бурдін і проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку ЛНУ ім. Івана Франка Мар’ян Лозинський, який наголосив на важливості та необхідності українсько-німецької співпраці, спрямованої на підвищення рівня правової обізнаності українського суспільства.

Директор Німецького фонду IRZ та керівник курсу, доктор Штефан Хюльсхьорстер оголосив результати 9-го етапу курсу та зазначив, що за ці 9 років випускниками школи стали приблизно 150 осіб, а загальний обсяг прочитаних в рамках школи лекцій склав 540 годин. За словами Штефана Хюльсхьорстера, такі цифри свідчать про успішність та перспективність цього проекту.

Також з вітальним словом до учасників церемонії звернулися судді Конституційного суду України у відставці Петро Стецюк та Віктор Шишкін, які стоять біля витоків цього проекту та від початку його існування підтримували Школу німецького права у Львові.

Почесним гостем цьогорічної церемонії стала доктор Мирослава Дякович, доцент кафедри Цивільного права та процесу Львівського національного університету імені Івана Франка, почесний консул Федеративної Республіки Німеччина у м. Львові, яка виступила із урочистою доповіддю «Розвиток українсько-німецьких відносин в освіті та вдосконаленні знань сучасних правників».

Окрім того, на церемонії були присутні юридичний радник IRZ Геннадій Рижков, заступники декана юридичного факультету Марта Мочульська та Назарій Стецик, а також завідувач кафедри цивільного права та процесу, професор Володимир Коссак та координатори школи  Наталія Квіт й Альона Шкодяк.

В рамках Школи німецького права упродовж навчального року на базі юридичного факультету відбулися 7 лекцій провідних професорів та суддів-практиків із 7 галузей права Німеччини, а також був проведений українсько-німецький круглий стіл з медичного права «Біобанки та медичні дослідження: правовий та етичний аспекти». В курсі взяли участь не тільки студенти юридичного факультету та факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка, але й викладачі юридичного факультету.

За результатами проведеного тестування учасник, який отримав найвищий бал (Ігор Возняк), виборов місячну стипендію для проведення наукового дослідження в будь-якому університеті Німеччини. Також всі учасники, які успішно склали іспити (8 осіб), отримують право взяти участь в Літній академії права, яка відбудеться в липні цього року в Бонні.

Традиційно закриття школи автоматично відкриває можливість реєстрації на участь  у 10-му ювілейному етапі курсу «Паралельного вивчення німецького права», робота якого розпочнеться у вересні 2019 року. Контактна особа – координатор курсу Наталія Квіт (тел. 0503170201, Viber, WhatsApp – 0970436958, e-mail: natali_kvit@yahoo.com).