Запрошуємо до участі у VІ Літній школі “Верховенство права і конституціоналізм” 23-30.07.2017

06.05.2017 | 15:48

Юридичний факультет Львівського університету запрошує студентів та аспірантів факультету до участі у VІ Літній школі “Верховенство права і конституціоналізм”, присвяченій принципам і цінностям європейської конституційної традиції, яка відбудеться з 23 по 30 липня 2017 року.

Захід організовується Координатором проектів ОБСЄ в Україні спільно з Конституційним Судом України.
В рамках роботи Школи буде розглянуто низку актуальних проблем конституційного права, належної правової процедури, верховенства права а також системи захисту прав людини, що склалась в європейській правовій традиції.

До участі у Літній Школі в якості викладачів будуть запрошені відомі експерти у галузі конституційного права, теорії та філософії права, європейського права. Серед них – судді Конституційного Суду України, члени Конституційної Комісії, провідні вітчизняні науковці та дослідники.

Учасникам Школи буде запропонована інтенсивна програма, в рамках якої вони отримають навики аналізу, тлумачення та розуміння конституційних положень, ідей та концепцій, які лежать в їх підґрунті, а також міжнародно-правових актів в сфері прав людини і основоположних свобод. Програма Школи орієнтована, в першу чергу, на поглиблення фахової підготовки правників у сфері конституційного права та захисті прав людини.

Кількість учасників Школи – 30 студентів та аспірантів вищих юридичних навчальних закладів та наукових установ України.

Відбір учасників Школи буде здійснений шляхом оцінки організаційним комітетом Літньої Школи есе, поданих учасниками. Обсяг есе – до 10 сторінок друкованого тексту (файл в форматі MS Word, розмір шрифту – 14 (Times New Roman), інтервал між рядками одинарний, поля: верхнє, нижнє, ліве – 2 см, праве – 1,5 см).

Тематика есе, яке має бути представлене кандидатами на участь в роботі Школи: “Конституційна скарга як інструмент захисту економічних і соціальних прав, гарантованих Конституцією України”.

Просимо звернути увагу на те, що подані на конкур есе, які стосуватимуться інших тем, розглядатись організаційним комітетом не будуть.

Для участі в конкурсі кандидатам необхідно надіслати до Організаційного Комітету Літньої Школи наступний пакет документів:
– CV кандидата (довільної форми, яке має містити, серед іншого, актуальний номер контактного телефону кандидата та адресу його електронної пошти);
– есе на тему, вказану вище;
– електронний лист, яким кандидат направлятиме на адресу Організаційного Комітету Літньої Школи згаданий вище пакет документів має містити: в полі “Тема листа / Subject” – транслітерацію латиницею прізвища кандидата та слова “Summer School 2017 Application”.

Останній термін подачі заявок на участь в роботі Літньої Школи – 11 червня 2017 року, до 23:59 за Київським часом.
Заявки мають бути надіслані електронною поштою Координаторові Літньої Школи проф. Михайлові Савчину за адресою msavchyn@bigmir.net (моб. +38 (050) 718-12-45), з обов’язковою копією на адресу Serhiy.Peremot@osce.org (моб. +38 (050) 384-23-72).

Підсумки відбіркового конкурсу будуть підведені не пізніше 18 червня 2017 року. Про його результати кандидати, відібрані в якості учасників Літньої Школи, будуть повідомлені особисто.

Місцем проведення Літньої Школи стане один з рекреаційних (курортних) закладів, розташованих в закарпатському чи прикарпатському регіонах України. Про безпосереднє місце проведення Літньої Школи її учасники будуть повідомлені додатково.

Всі витрати щодо проїзду, проживання та харчування учасників Літньої Школи покриватимуться організаторами. Про умови та процедуру здійснення такого відшкодування учасники Літньої Школи будуть повідомлені додатково.