ВИКЛАДАЧ КАФЕДРИ ВЗЯВ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ У ЯГЕЛЛОНСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ

21.03.2018 | 19:45

16 березня 2018 року доцент кафедри адміністративного та фінансового права Олег Ільницький за запрошенням Koło Naukowe Administratywistów UJ взяв участь у Міжнародній конференції присвяченій 20-річчю адміністративно-територіальної реформи Республіки Польща у якості закордонного експерта.

Програма Конференції була сповнена цікавими та інформативними доповідями з проблеми подальших напрямів реформування адміністративно-територіальної організації Польщі, що максимально відображатиме потреби управління державою у реаліях сьогодення. Честь виголосити свою доповідь про реформу децентралізації в Україні нашому колезі випала перед колишнім прем᾽єр-міністром Республіки Польща, «батьком адміністративно-територіальної реформи» професором Єжи Бузеком, Головою Вищого органу контролю Республіки Польща Кшиштофом Квятковським, представником Сенату Чеської Республіки Євою Печінковою, численними професорами, докторантами та студентами не лише Ягеллонського університету, але й з усієї Польщі. Приємно вразив щирий інтерес слухачів до оголошених тез, а також жваве конструктивне і доброзичливе обговорення результатів і напрямів продовження українських реформ, виходячи з польського досвіду.

Окрім очевидної наукової мети, участь О. Ільницького у Конференції була і навчально-методична. «Я був приємно вражений тим рівнем представництва учасників, які відгукнулися на запрошення студентської організації для участі у Конференції. Можливість реальної, а не номінальної участі чинних функціонерів та посадовців, професорів у таких заходах свідчать про увагу, яка приділяється навчанню молодих фахівців-правників, показує правильний вектор у якому дивиться і наукова спільнота, і юридичне товариство практиків – у майбутнє, – інвестуючи час, інтелектуальні та моральні зусилля у молодь. При цьому, це не було повчання чи лекція зі сторони старших поважніших колег, а повноцінна співпраця, що демонструвала справжнє зацікавлення у результаті обидвох сторін, віру у взаємне збагачення напрацюваннями один одного» – поділився своїми враженнями О. Ільницький.

Такі форми діяльності наукових осередків слід використовувати за взірець для удосконалення студентської наукової роботи в українських вищих навчальних закладах, розвиваючи потенціал і зацікавленість молодих фахівців до наукового пошуку і вирішення складних питань практики.