Відкриття 9-го етапу Курсу паралельного вивчення німецького права

03.10.2018 | 01:18

29 жовтня 2018 року у стінах Юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося урочисте відкриття 9-го Етапу курсу «Паралельне вивчення німецького права» Центру німецького права на Юридичному факультеті ЛНУ імені Івана Франка, який успішно функціонує з 2010 року завдяки підтримці та діяльності Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва (IRZ).


Для відкриття школи до Львова прибули Пан Вольфрам Хертіг, Сеньйорменеджер Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва (IRZ), а також пан Геннадій Рижков, юридичний радник IRZ, президент Конституційного суду Землі Райнлянд-Пфальц пан Д-р Ларс Брокер, який також є лектором з конституційного права та процесу в рамках цього проекту та його постійна заступниця і віцепрезидент Вищого адміністративного суду Землі Райнлянд-Пфальц пані Дагмар Вюнш, а також на церемонії були присутні заступник декана Юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка доц. Мочульська М.Є., координатор Центру німецького права при Юридичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка, доц. Квіт Н.М. та п. Шкодяк А.


З привітальним словом виступила заступник декана Юридичного факультету доц. Мочульська М.Є., яка привітала учасників із початком їх навчання у Школі німецького права та водночас наголосила на важливості та унікальності даного проекту, який дає змогу нашим студентам поглибити свої знання та розширити свої можливості завдяки запізнанню різних галузей німецького права та пошуку можливих шляхів застосування правового досвіду такої успішної країни як Німеччина для вдосконалення українського законодавства.


Пан Хертіг також привітав учасників та розповів їм про їхні перспективи після успішного завершення навчання в рамках цього проекту, зазначивши, що ті, хто успішно складуть іспити, матимуть змогу поїхати на тиждень до Бонну, де візьмуть участь у літній школі права та матимуть змогу не лише поглибити свої знання, але й побачити як на практиці відбувається судочинство у Німеччині, зокрема відвідавши судові засідання та інші цікаві заходи, які організовує Фонд міжнародного правового співробітництва. А також пан Хертіг зазначив, що найбільш успішний випускник отримає місячну дослідницьку стипендію для наукової роботи в одному із німецьких університетів. Крім того, пан Хертіг від імені Фонду також передав факультету для бібліотеки іноземного права низку англомовних підручників із європейського права та вручив усім учасникам кишенькові словнички з юридичною термінологією.