Відбулось урочисте відкриття “Школи юного правника”

05.03.2018 | 17:59

3 березня в Актовій залі Львівського університету відбулося урочисте відкриття Школи юного правника – спільного проекту юридичного факультету та Центру неперервної освіти Інституту післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки, учасниками якого стали 253 школярі старших класів.


Метою Школи юного правника є створення можливості для школярів старших класів сформувати власне бачення професійного майбутнього, утвердитися у своєму бажанні здобути вищу юридичну освіту, надати учасникам базові знання з найважливіших навчальних дисциплін, які викладаються на перших курсах юридичного факультету та сприяти поступовому переходу школярів від навчання у школах до здобуття вищої освіти.


Участь у відкритті Школи юного правника взяв декан юридичного факультету проф. Володимир Бурдін, який підкреслив важливість правильного вибору професійного шляху, розкрив особливості різних видів юридичних професій та ознайомив слухачів з особливостями вступу та навчального процесу на юридичному факультеті.


Завідувач кафедри теорії та філософії права професор Віталій Косович звернув увагу на те, що вища юридична освіта є універсальною та розповів про випускників юридичного факультету, які не працюючи юристами, змогли реалізувати здобуті під час навчання знання та навики в інших сферах.

Завідувач кафедри інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права професор Олександра Яворська привітала слухачів Школи юного правника з нагоди початку роботи Школи та висловила сподівання, що слухачі не тільки здобудуть нові знання з правознавства, а й зрозуміють суть, особливості та важливість фаху правника.


Куратор Школи юного правника, заступник декана юридичного факультету Сергій Різник ознайомив присутніх із особливостями організації роботи школи, її змістовним наповненням та очікуваними результатами.


До слухачів звернулися студенти юридичного факультету, які розповіли про діяльність студентських організацій, проведені заходи та поділилися власним досвідом навчання на юридичному факультеті.


Урочисте відкриття Школи юного правника завершилося лекцією завідував кафедри історії держави, права і політико-правових учень, професора Ігоря Бойка про історичний розвиток Львівського університету та юридичного факультету.