Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Українська правнича наука та її вплив на сучасні реформи»

10.12.2019 | 19:06

6 грудня 2019 року на юридичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Українська правнича наука та її вплив на сучасні реформи» (до 95-річчя Цигилика Теодора Івановича). Організували захід кафедра соціального права юридичного факультету та Український центр соціально-правових досліджень.

Вступним словом розпочав роботу конференції завідувач кафедри соціального права, професор Пилип Пилипенко, який привітавши учасників, детальніше розповів про постать Теодора Цигилика – відомого вченого-правника, багатолітнього працівника Львівського університету.

Надалі до присутніх звернулися представники адміністрації Університету та юридичного факультету. Зокрема, проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар акцентував увагу на важливості проведення заходу в контексті розвитку соціального і трудового права, а також для розуміння тієї ролі, яку має сучасна юридична наука у процесі реформування усіх сфер життя Української держави.

Заступник декана юридичного факультету Назарій Стецик висловив переконання, що проведення конференції, у якій беруть участь також і студенти, є свідченням залученості молоді до провідних наукових досліджень на факультеті та в Університеті загалом.

Після офіційного відкриття учасники конференції представили ґрунтовні наукові доповіді щодо основних аспектів правничої науки у контексті сучасних реформ. Загалом участь у науковому форумі взяли понад 50-ть вчених та студентів зі Львова, Києва, Харкова, Маріуполя, Чернівців, а також з Польщі та Білорусі.