Цікавий та пізнавальний візит до студентів до ГТУЮ у Львівській області

16.11.2018 | 09:49

15 листопада 2018 року в рамках вивчення курсу «Адміністративне право України» студенти другого курсу денної форми навчання юридичного факультету на практиці ознайомилися з роботою територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади на прикладі Головного територіального управління юстиції у Львівській області. Навчальний візит був організований спільними зусиллями асистента кафедри адміністративного та фінансового парва Оксани Терещук та заступником начальника з питань державної реєстрації-начальником Управління державної реєстрації ГТУЮ у Львівській області Оксаною Куманською-Норм.

Під час наукового візиту студенти не лише ознайомилися із загальними принципами, функціями та завданнями територіального управління та порядком проходження державної служби, але в першу чергу увага була приділена питанням надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації в контексті децентралізації повноважень у цій сфері. Завдяки спілкуванню з Оксаною Куманською-Нор, студенти отримали «з перших вуст» інформацію про реформу та її наслідки, місце Територіального управління на сьогодні у системі державної реєстрації, окремі практичні рекомендації як не допускатися помилок при реєстрації, що надзвичайно важливо у юридичній практиці, в контексті правового значення факту реєстрації прав для кожного громадянина.

Впевнені, що ця зустріч залишила не лише приємні враження від відкритого, доброзичливого та щирого спілкування зі студентами службовців ГТУЮ у Львівській області, але й є важливим елементом професійної підготовки з актуальних та важливих питань функціонування апарату держави. Щиро вдячні за допомогу та сподіваємося на продовження співпраці!