Стипендіальна програма для навчання в Угорщині

21.03.2019 | 17:58

Світлина від Study in Hungary.

Уряд Угорщини заснував стипендіальну програму “The Stipendium Hungaricum Scholarship Programme” ще в 2013 році.

Мета програми залучити іноземних студентів на навчання до вищих навчальних закладів Угорщини і стимулювати ВНЗ Угорщини приймати на навчання талановитих іноземних студентів. В даний час 41 ВНЗ країни бере участь у стипендіальній програмі.
Стипендіальна програма розроблена для студентів бакалаврату, магістратури, аспірантури та підготовчих і спеціалізованих курсів (програм, студенти яких не отримують вчений ступінь по закінченні програми). Також на стипендію можуть розраховувати як студенти очної так і заочної форм навчання.
У 2018-2019 навчальному році на стипендію можуть претендувати 4000 студентів з усіх країн світу.
Стипендія покриває плату за навчання, проживання (місце в гуртожитку, або фінансова компенсація в розмірі 40,000HUF за весь період навчання), медичну страховку та також щомісячні фінансові виплати (для студентів бакалаврату, магістратури та інших програм – HUF 40,460 (EUR 130) на місяць , для студентів аспірантури – HUF 140,000 (EUR 450) на місяць).

Вимоги до кандидатів

Кандидат повинен бути представником країн, які беруть участь в програмі.
Кандидати повинні бути повнолітніми (старше 18 років).
На стипендію не можуть претендувати кандидати, які проживають в Угорщині, або мають подвійне громадянство; а також ті, хто подає заявку на повторну участь у стипендіальній програмі.
Для участі в програмі кандидата необхідно заповнити заявку та надіслати необхідні документи до 15 січня 2019 року.
Детальніше про стипендію на сайті організаторів : http://studyinhungary.hu/study-in-hungary/menu/stipendium-hungaricum-scholarship-programme
Реєстрація за посиланням : http://studyinhungary.hu/stayintouchwithus