Проведено програму студентського обміну з Тюбінгенським університетом ім. Ебергарда Карла (ФРН)

21.09.2018 | 09:00

Третій рік поспіль на базі юридичного факультету ЛНУ відбулася програма обміну між студентами юридичних факультетів Львівського університету ім. Івана Франка та Тюбінгенського університету ім. Ебергарда Карла в Німеччині. Вже традиційно семінар охоплює кримінально-правову тематику. Цьогоріч студенти готували наукові роботи у сфері боротьби з організованою злочинністю. 20 учасників з України та Німеччини писали наукові роботи німецькою мовою на спільну тему, після чого презентували свої доповіді, порівнюючи правове регулювання організованої злочинності за законодавством двох країн.

Що важливо, проект не тільки дав змогу поглибити знання з кримінального права, а й налагодити дружні відносини між учасниками, оскільки крім навчальної частини студенти були залучені в насичену соціальну програму. Так, українські та німецькі студенти разом відвідали визначні місця Львова, Тюбінгена та Штутгарта, а також були присутніми в судовому засіданні в м. Штутгарті при розгляді кримінальної справи.

Висловлюємо щиру подяку деканату юридичного факультету ЛНУ за всесторонню підтримку в організації проекту та німецькому фонду Baden-Württemberg Stiftung за фінансову допомогу.

Наголошуємо, що даний проект діє на постійній основі, тому заохочуємо студентів юридичного факультету, які володіють німецькою мовою, брати участь у програмі обміну, реєстрацію на яку буде відкрито незабаром. З питань участі звертатися до організатора програми у 2019 році Дар’ї Зуєнко та Олександра Костянтиновича Маріна.