Прохання про допомогу важко хворій випускниці Карачевській Ганні

01.11.2019 | 12:11

Колеги, друзі та всі небайдужі, від імені юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка просимо Вас про допомогу у зборі коштів на операцію нашій випускниці Карачевській Ганні

45 тисяч євро нам необхідно зібрати до 28.11.2019!!! Будемо щиро вдячні за Ваші пожертви та поширення інформації!!!

Ось особистий Лист-прохання Карачевської Ганни

“Привіт. Мене звати Карачевська Гануся, мені 23 і зараз ціна мого життя становить 45 тисяч євро.

Що зі мною сталося?

У березні 2016 року після різкого болю в животі, у мене виявили гігантську нейрофіброму (пухлину), що проросла з нерву крижової кістки хребта у черевну порожнину, відтісняючи всі внутрішні органи.

У квітні 2016 року польські спеціалісти провели мені операцію з видалення цієї пухлини. На жаль, видалити її повністю було неможливо через великі ризики подразнення нерву (це означало залишитися неходячою) і внутрішніх органів (це означало залишитися без прямої кишки, матки і т.д.).

Після операції мене практично нічого не турбувало і я повернулась до нормального життя. За винятком одного випадку післяопераційного ускладнення і планових обстежень, це було чудове життя молодої дівчини.

Але у січні цього року воно, на жаль, припинилось. Я відчула різкий біль у правій нозі, який неможливо було подолати жодними знеболювальними. З цього часу біль і безсоння – мої постійні супутники. Як і пів року марного обстеження і лікування в Україні та за кордоном.

У червні 2019 року при контрольному обстеженні виявилося, що відбувся рецидив. Залишкові пухлинні маси виросли десь удвічі, з паралельним дробленням крижової кістки, тиском на нервові закінчення і відтисканням м’язів. Це і спричиняє такий біль і єдиний спосіб його усунути – хірургічне втручання.

 Що можна зробити?

Мені потрібна чергова операція. Як пояснили лікарі, цього разу вона повинна бути останньою.

Попередня операція проводилася з боку черевної порожнини і хребта. Наступна проводитиметься аналогічно. Третє хірургічне втручання – і мене просто не зшиють назад.

На жаль, планована операція містить набагато більше ризиків, бо:

– оперувати прийдеться вже по зшитому тілу, що само по собі дуже небезпечно і загрожує пошкодженням внутрішніх органів;

– доведеться дістатися до кореня самої пухлини і ніхто не може спрогнозувати, що виявиться, коли до неї таки дістануться;

– одночасно з видаленням пухлини потрібно буде стабілізувати кістку, з якої вона проросла, тобто встановити імплант, а його потрібно вчасно і правильно підібрати у період, коли пухлина і далі росте.

 Чому операцію потрібно провести терміново?

За попередніми даними, моя пухлина не має онкологічного походження, однак біопсію можливо буде провести лише в ході операції. До того ж:

– чим більшою росте пухлина, тим складніше лікарям в процесі операції до неї дістатися (якщо пухлина досягне великих розмірів, нейрохірурги просто не зможуть потрапити до її кореня);

– вже понад 3 місяці я вживаю опіоїдні препарати, які знімають біль, але викликають звикання. Ще декілька місяців їхнього вживання – і окрім операції мені доведеться лікувати наркозалежність.

 Хто може провести операцію?

На жаль, лікарі, які оперували мене у Польщі, вдруге провести таку складну операцію не зможуть. Після довгих поневірянь та пошуку тих, хто оперуватиме, ми нарешті натрапили на потрібних спеціалістів.

В Будапешті діє Міжнародний центр дисфункцій хребта, що спеціалізується на різних аномаліях рухової системи, зокрема і на моїй. Провідні спинні хірурги цього закладу мають досвід видалення аналогічних пухлин і готові зробити мені операцію.

Єдина проблема – її ціна під ключ становить 45 тис євро, які потрібно оплатити за декілька тижнів перед операцією – до 28 листопада.

 Як допомогти мені з операцією?

Мені не впоратись самотужки зі збором необхідної суми, оскільки за майже рік часу усі заощадження моєї сім’ї вичерпані на лікування мами (рак молочної залози) та мої обстеження і консультації. Тому я звертаюсь за допомогою до Вас.

Здійснити пожертву (у гривнях та валюті) можливо безпосередньо на рахунок ПриватБанку:

5363 5420 2004 4195 Карачевська Ганна Романівна

Якщо Ви клієнт банку, в якому існують обмеження грошових переказів на рахунки інших банків, здійснити пожертву можна через сервіс LiqPay з комісією 2,75%.

Буду неймовірно вдячною за будь-яку допомогу з Вашого боку, в тому числі за поширення цього допису у соціальних мережах і щиро вірю, що разом з Вами подолаю цей складний етап мого життя!”.