Професор Володимир Коссак взяв участь круглому столі “Реформування господарського законодавства України”

05.04.2016 | 00:07

Обговорення  реформування господарського законодавства України

31 березня 2016 року у Вищому господарському суді України відбувся круглий стіл на тему: “Реформування господарського законодавства України”, організаторами якого виступили ВГСУ, Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Інститут економіко-правових досліджень НАН України.

У заході взяли участь судді ВГСУ, апеляційних та місцевих господарських судів, а також науковці вищих юридичних шкіл, фахівці в галузі господарського права і господарського процесу, цивільного, земельного, фінансового, банківського, екологічного, корпоративного, транспортного права, конкурентного права, інтелектуальної власності та інші.

В ході круглого столу учасниками обговорювалися:

– стан господарського законодавства, перспективи його вдосконалення;

– зарубіжний досвід кодифікації економічного (підприємницького, торговельного, комерційного тощо) законодавства;

– презентація законопроекту щодо внесення змін до Господарського кодексу України;

– аналіз застосування Господарського кодексу України господарськими судами України, тощо.

Зокрема, з доповіддю виступив д.ю.н., професор, завідувач кафедри цивільного права та процесу Львівського національного університету імені Івана Франка, заслужений юрист України Володимир Коссак на тему: “Правовий статус юридичних осіб, створених державою”.

На завершення круглого столу заступник Голови ВГСУ Геннадій Кравчук озвучив ініціативу науковців створити робочу групу щодо реформування господарського законодавства, яка об’єднуватиме авторитетних науковців та практиків в галузі господарського права. У свою чергу, д.ю.н., професор, член-кореспондент НАПрН України, директор Інституту економіко-правових досліджень НАН України Володимир Устименко зазначив, що подібні зустрічі фахівців у ВГСУ мають неабияке значення для вироблення нових правил з модернізації господарського законодавства.