професор Коссак Володимир Михайлович та доцент Квіт Наталія Михайлівна взяли участь в міжнародному симпозіумі «Вплив права ЄС на приватне право країн Східної та Центральної Європи в 2007-2017 роках»

13.12.2017 | 07:24

З 29 листопада по 1 грудня 2017 р. на запрошення австрійської сторони професор Коссак Володимир Михайлович та доцент Квіт Наталія Михайлівна взяли участь в міжнародному симпозіумі «Вплив права ЄС на приватне право країн Східної та Центральної Європи в 2007-2017 роках», який відбувся в Міністерстві юстиції Австрійської республіки. В симпозіумі взяли участь понад 30 провідних вчених-цивілістів з Австрії, Боснії та Герцоговини, Греції, Італії, Польщі, Сербії, Словаччини, Словенії, Румунії, Туреччини, Угорщини, Чехії, Хорватії.
Проф. Коссак в своїй доповіді зупинився на новелах, які під впливом правових положень директив ЄС мають місце в регулюванні речових та зобов’язальних відносин, правовому статусі юридичних осіб в Україні.
Доц. Квіт у виступі проаналізувала тенденції становлення і розвитку інституту особистих немайнових прав та спадкових відносин в Україні в контексті гармонізації з правом ЄС.
В результаті обміну думками та дискусії учасники конференції прийшли до підсумку щодо необхідності подальшої уніфікації засад правового регулювання основних інститутів приватного права.