Анонс: Північно-східний європейський раунд змагань з медійного права Price Media Law Moot Court Competition

27.09.2019 | 19:34

13-15 грудня у Києві відбудеться Північно-східний європейський раунд міжнародного турніру з медійного права Price Media Law Moot Court Competition. Студенти-юристи з університетів регіону змагатимуться у модельних судових засіданнях. А переможці отримають путівку до Оксфорда на фінальний етап змагань. Реєстрація для команд уже відкрита.

Організаторами регіонального раунду виступить Центр демократії та верховенства права у партнерстві з Національним університетом «Києво-Могилянська академія» та Оксфордським університетом. Турнір у Києві відбудеться вже вчетверте.

Змагання на Price Media Law Moot Court Competition проходять у форматі модельного судового засідання. Одна з команд виступає у ролі позивача а їхні опоненти займають позицію відповідача. Учасники доводять свою правоту як письмовими аргументами, так і в усних виступах та дебатах. Тож студенти перевіряють не лише свої знання з медійного права, а й уміння застосувати їх у реальному судовому процесі.

А темами справ стають спірні питання зі сфери медіа. До прикладу, у завданні для цьогорічного фіналу йшлося про блокування онлайн-платформ і відповідальність за мову ворожнечі.

Участь у турнірі беруть команди студентів-юристів на чолі з тренерами. У кожній із них може бути від 2 до 6 гравців. Цьогорічний регіональний раунд відкритий для команд з України, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Естонії, Грузії, Литви, Латвії, Казахстану, Молдови та Польщі.

Для реєстрації на змаганнях необхідно заповнити електронну форму за посиланням: http://moot20.azurewebsites.net/competition/37/registration-forms/teams.

Зробити це можна до 7 жовтня 2019 року.

Якщо у вас виникли додаткові питання, звертайтеся до координатора Північно-східного європейського раунду за адресою moot@medialaw.kiev.ua

Детальну інформацію про регіональний раунд та мут-корти загалом читайте за посиланням: https://www.law.ox.ac.uk/content/north-east-europe-2019-2020