Оголошено конкурс на участь у практичному курсі з професійної етики юриста

05.03.2019 | 21:20

Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка спільно з міжнародною юридичною фірмою «Ді Ел Ей Пайпер» (DLA Piper) оголошують про початок конкурсу есе для студентів українських юридичних ВНЗ.

Переможці зможуть взяти участь у навчальному курсі «Професійна відповідальність і юридична етика на міжнародному ринку юридичних послуг».

Про конкурс

Триденний інтенсивний курс включатиме в себе низку лекцій, дискусій, інтерактивних занять і рольових ігор. Заняття проведуть практикуючі юристи, в тому числі фахівці міжнародної юридичної фірми «Ді Ел Ей Пайпер Україна». У межах курсу будуть розглянуті питання етики юриста та професійної відповідальності, актуальні для юридичної практики як в Україні, так і в світі, зокрема: регулювання юридичної професії, контакти з клієнтами та укладання договорів з ними, конфлікти інтересів, конфіденційність і розкриття інформації, боротьба з корупцією, особливості статусу корпоративних юристів, корпоративна соціальна відповідальність і діяльність probono.

У 2019 році курс відбудеться з 15 по 17 травня в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Більша частина занять буде проводитися англійською мовою.

До участі в навчальному курсі будуть запрошені близько 36 студентів, чиї есе отримають кращі оцінки за результатами конкурсу. Плата за навчання не стягується. Компенсація витрат студентам, які проживають за межами Києва та не є студентами ІМВ, погоджується окремо з організаторами (legalethics2019@dlapiper.co.uk)

Вимоги до конкурсантів

  • Станом на вересень 2018 року бути студентом другого, третього, четвертого або п’ятого року навчання, навчатися в бакалавраті (починаючи з другого року навчання), магістратурі або аспірантурі українського ВНЗ за спеціальністю “Право”/ “Міжнародне право”, що має державну акредитацію. Викладачі ВНЗ не допускаються до участі.
  • Володіти англійською мовою на рівні, достатньому для активної участі в програмі (рівень володіння англійською буде оцінений на основі поданогоесе).
  • Продемонструвати зацікавленість темою навчального курсу при підготовці есе (детальніше дивіться критерії оцінювання).

Як взяти участь в конкурсі?

Для участі в конкурсі до 22 березня 2019 року включно (до 24:00 за київським часом)необхідно зробити всі з перерахованих нижче дій:

  • Ознайомтеся з нашими вимогами і рекомендаціями для написання есе.
  • Напишіть есе. В есе може бути тільки один автор; порушення цього правила призведе до автоматичної дискваліфікації всіх учасників колективної творчості.
  • Збережіть його у форматі документа Microsoft Word під назвою: «Surname_name_contest_2019», наприклад, «Petrenko_Pavlo_contest_2019». Есе необхідно надіслати на електронну адресу (legalethics2019@dlapiper.co.uk).
  • Відскануйте сторінку свого студентського квитка (посвідчення аспіранта) із зазначенням курсу навчання (року аспірантури). Збережіть скан у форматі * .jpeg, * .jpg або * .pdf під такою ж назвою, як зазначено вище.
  • Щоб зареєструватися, Вам необхідно надіслати вказані вище документи на електронну адресу (legalethics2019@dlapiper.co.uk). Тема повідомлення має відповідати зазначеним інструкціям.

Есе

До участі в конкурсі приймаються есе, написані англійською мовою. Обсяг есе не повинен перевищувати 10 000 знаків (з пробілами). Есе повинно бути присвячено одному з наведених нижче питань в межах великої теми навчального курсу(тобто йдеться про професійну етику юриста, який надає юридичну допомогу / послуги, а не, наприклад, про суддівську етику або етику з філософської точки зору):

  • Наведіть один або декілька прикладів проблемних ситуацій з точки зору професійної етики юриста. Будь ласка, не обмежуйтеся простим перерахуванням, а опишіть і поясніть кожен із прикладів. What are one or more examples of situations that represent a professional ethics issue / dilemma? Please describe and elaborate on each example rather than just list them.
  • Відповідальність професійних юристів стосовно суспільства. Чому у юристів виникає подібна відповідальність? What are the responsibilities of the legal professionals vis-à-vis society? Why do legal professionals have these responsibilities?

На початку есе вкажіть, будь ласка, якому саме питанню воно присвячене.

При оцінці есе будуть враховуватися його відповідність зазначеним темам, навички дослідження й аргументації, а також рівень володіння англійською мовою.

З додатковими вимогами та рекомендаціями щодо змісту есе, а також критеріїв їх оцінки, можна ознайомитися тут.

Важливі дати та інформація

Для участі в конкурсі  необхідно здійснити всі з перерахованих вище дій до 24:00 за київським часом 22 березня 2019 року.

Учасники, що пройшли відбір, будуть сповіщені про результати конкурсу і запрошені на навчальний курс не пізніше понеділка 15 квітня 2019 року.

Якщо у Вас виникли будь-які питання, пишіть, будь ласка, legalethics2019@dlapiper.co.uk