НАУКОВЦІ І ПРОКУРОРИ РАЗОМ ДОСЛІДЖУВАЛИ АНТИКОРУПЦІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВО

11.05.2017 | 20:30

26 квітня 2017 року прокуратурою Львівської області було проведено семінар на тему «Організація участі прокурора у розгляді справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією». Метою заходу було визначено підготовку прокурорських працівників до забезпечення у судовому розгляді адміністративних справ про правопорушення, пов’язані із корупцією, обговорення проблемних питань застосування антикорупційного та адміністративного законодавства.

Вже за доброю традицією, центральну доповідь семінару було підготовано та виголошено доцентом кафедри адміністративного та фінансового права Львівського національного університет ім. Івана Франка, кандидатом юридичних наук Наталею Володимирівною Янюк, яка люб’язно зголосилася на запрошення, що надійшло з прокуратури Львівської області . Також, допомогу у виступі їй надавали доцент кафедри адміністративного та фінансового права Львівського національного університет ім. Івана Франка, кандидат юридичних наук Андрій Михайлович Школик, асистент цієї ж кафедри, кандидат юридичних наук  Галина Ігорівна Заболотна та аспірант кафедри Оксана Анатоліївна Терещук.

Науковці вчергове звернули увагу на низку теоретичних проблем, які були проігноровані законодавцем у антикорупційному законодавстві. Останні зумовили проблеми правозастосування, які особливо чітко простежуються при вирішенні питання про притягнення до юридичної відповідальності, оскільки тут недопустимими є неточності, колізії або аналогії. Натомість, практичні працівники поділилися з викладачами Університету досвідом щодо практичних проблем застосування, які криються як у змісті матеріально-правових норм так і у тонкощах процесу притягнення до адміністративної відповідальності, що регламентується Кодексом 80-их років минулого сторіччя.

В результаті учасники погодилися щодо необхідності спільного вирішення проблемних питань та засвідчили взаємну користь від аналогічних заходів: практики отримали знання про останні тенденції наукової думки на підставі аналізу чинного законодавства та його перспективних змін, рекомендації щодо вирішення проблемних питань, а теоретики – вихідний практичний досвід для продовження наукових пошуків прикладного характеру.

Щиро сподіваємося на продовження такої продуктивної співпраці між правоохоронними органами і науковими установами для досягнення високих результатів у регулюванні суспільних відносин та розбудови держави.